STRAVA U VIROVITICI Građani dojavili da psi u dvorištu napadaju i jedu jedni druge, istražitelji šokirani onim što su pronašli

Strašan slučaj istražuje PU virovitičko-podravska i to nakon dojave građana koji su upozorili kako iz dvorišta jedne obiteljske kuće čuju zavijanje pasa i kako sumnjaju da “psi jedu jedni druge”.

Kuća, u vlasništvu Virovitičanke, iznajmljena je navodno jednom paru iz Zagreba koji je u Viroviticu doveo i svoja četiri psa, u tipu Jack Russell terijera i držao ih u dvorištu.

Vlasnici navodno nisu viđeni više dana, a psi su stvarali buku i popriličan metež, pa su susjedi posumnjali da su gladni i napušteni te alarmirali policiju. Po dojavi, policija, veterinarska inspekcija i veterinari imali su što vidjeti. Od četiri psa, dva su već bila mrtva, dvorište je bilo jako zapušteno i puno smeća, a smrad se osjetio i na ulici.

Na lešu jednog od njih bili su vidljivi tragovi ugriza i ozljeda, koji mogu sugerirati na to da su psi zaista počeli jesti jedni druge. Drugi leš počeo je pokazivati znakove raspadanja. Kujica i mužjak koji su preživjeli i na kojima zasad nisu vidljive ozlijede odvezeni su u Sklonište za životinje u Virovitici, gdje su ih nahranili, pregledali i gdje će biti do okončanja postupka koji se vodi protiv njihovih vlasnika.

Ovaj strašan slučaj šokirao je i same istražitelje koji trebaju utvrditi što se točno dogodilo, a prema prvim informacijama kojima raspolažemo, vlasnike će teretiti za zanemarivanje životinja. Policija je najavila kako će se o slučaju očitovati odmah po završetku istrage. (www.icv.hr, mlo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content