Šumski zalogaji i vrhunska vina na izletištu Jankovac posjetiteljima osigurali odlično provedenu večer

Jučer (subota) park-šuma Jankovac bila je domaćin četvrtog po redu događanja u okviru manifestacije “Slavonija & Podravina wine not!?” koju u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i turističkom agencijom Draft organizira Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. “Vinski piknik na planini” bio je upravo to. Dekice s unaprijed pripremljenim košarama čiji je sadržaj kroz hranu i piće predstavljao Virovitičko-podravsku županiju dočekale su “izletnike”, a dobrodošlicu im je na samom početku poželjela direktorica Turističke zajednice općine Čačinci Ana Marunica.

850 9370

– Na području Turističke zajednice općine Čačinci odlučili smo se za ovu manifestaciju kako bismo promovirali naš prekrasni Jankovac koji je sam po sebi jedna prekrasna priča. Jako sam sretna i zadovoljna što se prvi put na Jankovcu možemo družiti s vinarima naše županije, odnosno iz vinarije Vineda, PP Orahovica i vinarija Tomo Boutique. Ovo je zamišljeno kao jedna ležerna zabava, piknik na travi uz degustaciju vina. Lijepo ćemo se danas podružiti i nadam se da će to postati ugodna tradicija, da ćemo i nagodinu imati jedan ovako predivan događaj – zaključila je A. Marunica.

850 8943

Enologinja Ivana Nemet istaknula je kako je poseban osjećaj biti na takvoj lokaciji, biseru naše županije.

– Okruženi smo uistinu predivnim krajolikom. Imati ovakvu blagodat prirode oko sebe zaista je pravo savršenstvo. Željela bih vam ovom prilikom čestitati što se danas uzeli vrijeme za sebe i došli na mjesto gdje vam ni internet ne radi, što je zapravo prelijepo – rekla je I. Nemet te izazvala smijeh i odobravanje okupljenih. Dodala je kako u današnje doba čovjeku najviše nedostaje vrijeme, za druženje i osobni kontakt.

Nakon kratkoga uvoda “glavnu riječ” su preuzeli glazbeni gosti, akustični duo GemJams. Za dobru zabavu pobrinuli su se i Red vitezova Ružice grada, koji su samim svojim pojavljivanjem izazvali veliko zanimanje svih nazočlnih.

850 9285

Pokretačica bloga MaXYjama Maja Božičanin, koja se svojim slasnim šumskim zalogajima pobrinula da nitko ne ostane gladan, pobliže je objasnila izletnicima kakvi ih okusi očekuju u njenim kanapeima.

– S obzirom da je oslonac današnjeg dana šumska priča, pripremila sam za vas ono što je pripremivo bez standardnih kuhinjskih uvjeta. Očekuje vas kanape s potkoljenicom jelenskog teleta, džemom od borovnice i ciklinim klicama na namazu od creme fraiche i vlasca. Imamo i jedan vegetarijanski zalogaj po receptu moje bake od šumskih gljiva žutica.

Zahvaljujući mojim dugogodišnjim partnerima iz PP Orahovica, odnosno industrije ribe Panona Mare u ponudi je danas i namaz od dimljenog šarana u pikant varijanti. Meni danas najšarmatniji zalogaj je namaz od gljiva trubača sa slaninom, ribizlima i klicama koji je poprilično pikantan. Imamo i jedan klasičan sendvič sa salamom od vepra i srnetine i malo rikole i povrća – objasnila je M. Božičanin, te otkrila kako ono što je najviše motivira i kreativno uzbuđuje su upravo ovakvi ambijentalni događaji i postavljanje stola u gotovo nemogućim uvjetima.

800 0950

Ambijentalni događaj i uživanje u ukusnim zalogajima u prirodi su ipak, sudeći prema dojmovima Jakova koji je došao čak iz Splita, bili dobitna kombinacija.

– Mnogo puta sam bio u Slavoniji, ali Papuk svaki put nekako zaobiđem. Pratim njihove objave na društvenim mrežama i odlučio sam konačno iskoristiti ovaj vinski piknik kao priliku da napokon dođem. Upoznati ovaj geopark u dobrom društvu, uz dobru glazbu, odličnu hranu i čašu, dvije vina zvuči kao jedna odlična večer – zaključio je dobro raspoloženi Splićanin.

Idući vikend, u subotu, 25. rujna, na rasporedu je “Wine & Run Orahovica”, posljednji ciklus manifestacije “Slavonija & Podravina wine not!?” koji će se održati na izletištu Jezero s početkom u 12 sati.

(www.icv.hr, ea, foto: M. Turkalj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content