Tijekom vikenda policajci na području OBŽ evidentirali 35 vozača pod utjecajem alkohola: “Rekorder” biciklist u Bistrincima sa 2,32 promila

blank
Foto: icv.hr, ilustracija

Od 17. do 19. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 35 vozača (25 vozača osobnog automobila, 8 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač mopeda) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu, 18. rujna, u 21,35 sati u Bistrincima, kada je u prometu zaustavljen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca, koji je upravljao biciklom. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,32 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U navedenom periodu evidentirana su još 263 prekršaja, od kojih 139 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 60 ostalih prekršaja.

(www.icv.hr, tj)