U derbiju 1. kola fenomenalne virovitičke košarkašice Z-13 “zamrznule” svoje vršnjakinje iz Križevaca na čak -63

Prošla godina bila je najbolja godina, što se rezultata tiče, u deset godina postojanja ŽKK Virovitice, a ako se po “jutru dan poznaje”, ova bi možda mogla biti i bolja.

Dugo su se virovitičke košarkašice do 13 godina starosti pripremale za derbi susret prvog kola protiv vršnjakinja iz Križevaca. Naime, ekipa iz Križevaca u prošlom prvenstvu iznenadila je Virovitičanke što je u konačnici presudilo da pobjednički pehar ne otputuje u Viroviticu. Uzimajući to u obzir, očekivala se teška i neizvjesna utakmica uz pretpostavku da će glavni pretendenti za naslov u ovoj kategoriji uz Virovitičanke biti djevojke iz varaždinske Vinidije i križevačkog Radnika.

Upravo pod dojmom navedenog, djevojke su u utakmicu krenule s puno respekta, pa i straha, što je u konačnici rezultiralo s desetak promašenih zicera u prvih pet minuta utakmice. To je ujedno bio i jedini period kada su gošće parirale razigranim Virovitičankama. Nakon uvodnih 8:8, uslijedila je velika serija od čak 20:0 i prva četvrtina završila je rezultatom 28:8. Istim tempom Virovitičanke su nastavile i dalje te je na kraju semafor pokazao 94:31 za veliku i iznenađujuće visoku pobjedu ŽKK Virovitice.

U toj rapsodiji čak četiri djevojke imale su napadački gledano dvoznamenkasti učinak. Nika Gverić postigla je 24 koša no ono što je bilo još bolje su četiri prekrasne asistencije i šest osvojenih lopti. Margareta Cenger upisala je 20 koševa, ali i čak devet osvojenih lopti, četiri odlične asistencije i tri skoka. Tena Tolušić i ovu utakmicu plijenila je velikom borbenošću u koju je “ugradila” i 14 koševa te pet osvojenih lopti i jednu asistenciju, a svestrana Alisa Lovreković brojci od 12 koševa dodala je i pet osvojenih lopti, četiri skoka i tri asistencije.

Odlične su bile i Maja Lena Bucifal koja je brojci od osam koševa dodala i čak sedam skokova te tri asistencije, dvije osvojene lopte i jednu prekrasnu blokadu kao i Monika Sabolić Požežanac s također osam koševa i dvije asistencije. U strijelce su se upisale i Ena Salajić s četiri postignuta koša, ali i čak četiri domišljate asistencije, Lana Bajivić s dva postignuta koša te tri skoka i osvojenom loptom i mlađahna Lucija Petras koja je izvela i jednu od najboljih akcija na utakmici kada je uhvatila loptu pod svojim košem, a tada pretrčala cijeli teren i položila loptu za konačnih 94:31.

Doprinos velikoj pobjedi dale su i Lorena Kanižaj koja je u pobjedu ugradila dva skoka i jednu osvojenu loptu te Eva Duršot s jednom osvojenom loptom, no ono što je posebno veselilo je da su sve djevojke u obrani ostavile “srce na parketu”. Kod gošći iz Križevaca posebno je odskakala Katanović koja je postigla 22 koša.

viber image 2021 09 13 10 43 26 381

ŽKK Virovitica – ŽKK Radnik Križevci 94:31

ŽKK Virovitica: Ena Salajić 4, Lorena Kanižaj, Eva Duršot, Lucija Petras 2, Monika Sabolić Požežanac 8, Maja Lena Bucifal 8, Lana Bajivić 2, Alisa Lovreković 12, Margareta Cenger 20, Nika Gverić 24, Tena Tolušić 14.

Podsjetimo još jednom da u sportskoj dvorani Osnovne škole “Vladimir Nazor” danas (ponedjeljak) u 19 sati počinju upisi u besplatnu Školu košarke, koju organizira Ženski košarkaški klub Virovitica.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

Plakat

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content