U Okrugljači traje sanacija poljskih puteva u blizini poljoprivrednih parcela i rijeke Drave

blank
Foto: D. Bartolić

U naselju Okrugljača u općini Špišić Bukovica u tijeku je sanacija poljskih putova u ukupnoj dužini od oko 1500 metara. Radove vrijedne oko pola milijuna kuna izvodi tvrtka Autoprijevoznik AMC iz Badljevine, a ovisno o vremenskim prilikama, planiraju završiti kroz nekoliko dana.

– Redovna sanacija poljskih puteva u općini Špišić Bukovica provodi se već osam godina, a cilj je omogućiti što lakše prometovanje, kako mještanima i izletnicima do svojih odredišta, tako i poljoprivrednicima do njihovih parcela – napomenuo je načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

– S obzirom na povećanje broja poljoprivredne mehanizacije, poljoprivredni putevi se s vremenom uništavaju i potrebno ih je redovito održavati. S tim ciljem svaki naš mjesni odbor dobije izvjesnu količinu kamena kojom poboljšava stabilnost poljskih puteva. Osim toga, poljoprivrednici sa svojom mehanizacijom na asfaltnu bazu ne smiju nanositi blato sa svojih oranica i upravo stoga je izgradnja i sanacija makadamskih puteva prioritet ne samo u općini Špišić Bukovica nego i u drugim općinama u VPŽ koje su uglavnom bazirane na poljoprivredu. To smo činili do sada, a to će nam i ubuduće biti jedan od najvećih prioriteta – rekao je Miler.

(www.icv.hr, bs)