U povodu Dana općine Zdenci održani tradicionalni Zdenački susreti

Općina Zdenci 29. rujna slavi blagdan svetog Mihaela, svog nebeskog zaštitnika te Dan općine. U povodu proslave Dana općine nekoliko je organiziranih sadržaja. Nakon uvodne Pekmezijade u Dugoj Međi, proteklog vikenda održani su tradicionalni Zdenački susreti, smotra folklora u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva ”Zdenac”.

– KUD Zdenac svojim nastupima diljem Hrvatske na odličan način promovira našu općinu i svake godine organizira nekoliko događanja te sudjeluje su svim našim manifestacijama i sadržajima. Zdenački susreti su tradicija i prepoznatljivost naše općine i velika mi je čast bila otvoriti ovu manifestaciju – kaže načelnik općine Tomislav Durmić.

Na smotri su uz domaćina sudjelovali i HKUD Darda te Udruga žena Josipovo i bila je to odlična promocija kulturne baštine i pravi slavonski začin obilježavanja Dana općine.

Slijedeći sadržaj je predviđen već sutra, 23. rujna kada Udruga umirovljenika Zdenci u Domu kulture organizira tradicionalne susrete i igre umirovljenika. Tri udruge, uz domaćina još i udruge iz Belišća i Đurđenovca, natjecat će se u dvije discipline i to elektronski pikado i belot, a program otvaranja počinje u 10 sati.       

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content