U subotu provjerite postavljate li sjedalice pravilno ili se posavjetujte u odabiru sjedalice za vaše dijete

U subotu, 11. rujna, od 16,30 do 18 sati na parkiralištu preko puta Policijske uprave virovitičko – podravske u Virovitici, Trg bana Josipa Jelačića 19, udruga Roda i Policijska uprava virovitičko – podravska organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju, jer pravilno korištenje autosjedalice uvelike smanjuje rizik teškog stradavanja djeteta u prometnoj nesreći. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji savjetuju se roditelji koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, donesu upute proizvođača sjedalice i dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda roditelji će moći dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovore na sva pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu. Na pregled se pozivaju i svi koji su u očekivanju rođenja djeteta kojima treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

Povezane vijesti

Skip to content