Učenici Učeničkog doma Virovitica u sklopu Programa prilagodbe i adaptacije posjetili Grad Viroviticu

U sklopu Programa prilagodbe i adaptacije, Gradsku upravu posjetili su učenici koji su svoje boravište za vrijeme školovanja pronašli u virovitičkom Učeničkom domu.

U Grad Viroviticu stigli su tako Ante, Tin i Juraj u pratnji odgajatelja Ivana Kelečića, a dočekala ih je zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac. Sva trojica učenika pohađaju Tehničku školu Virovitica, a dolaze iz Voćina, Čađavice te Donjeg Miholjca. Inače, Juraj je prošle godine osvojio titulu državnog prvaka u hrvanju te je jedna od tema susreta bio sport kao i sportski sadržaji koje Virovitica nudi te koje će tek ponuditi.

Zamjenica gradonačelnika tom ih je prigodom upoznala s brojnim sadržajima u kojima mogu uživati za vrijeme svog boravka u Virovitici te im zaželjela uspješno školovanje daljnje školovanje.

20210929 091251

Odgajatelj Ivan Kelečić istaknuo je kako je upisna kvota u Domu popunjena, a smještena su ukupno 123 učenika. Također, istaknuo je kako su svi novoupisani učenici upisali škole četverogodišnjeg smjera te kako su odlični ili vro dobri učenici.

Od 123 učenika koji se nalaze u Učeničkom domu, više od polovica, njih 64, dolazi s područja pet županija. Uz njih 59 koji dolaze iz Virovitičko-podravske, najbrojniji su učenici iz Bjelovarsko-bilogorske kojih je 32, iz Osječko-baranjske ih je 18, Koprivničko-križevačka broji 10 svojih učenika, a po dvoje ih je iz Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije.

(virovitica.hr, foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content