Udruga distrofičara Virovitica obilježila Europski dan mobilnosti: Virovitica je grad prilagođen svima, osobito osobama s invaliditetom

Danas (četvrtak) je Udruga distrofičara Virovitica prigodno obilježila Europski tjedan mobilnosti. Kao i svake godine na štandu u centru grada kod sata izložili su ručne radove koje su izradili na kreativnim radionicama koje organiziraju tokom godine, kao i promotivne materijale za građane.

Uz štand, članovi Udruge su šetnjom kroz centar grada, od štanda do Gradske uprave, prema Gimnaziji i pokraj Gradske knjižnice pa natrag do štanda, pokazali kako je grad Virovitica uređen i pristupačan za osobe u invalidskim kolicima.

– Europski tjedan mobilnosti već tradicionalno obilježavamo sa štandom i šetnjom da bi senzibilizirali građane o problemima osoba s invaliditetom. Isto tako kako bi potaknuli građane na kretanje, na očuvanje okoliša i čistoga zraka te ih istovremeno upoznali s aktivnostima Udruge i ručnim radovima koje radimo na našim kreativnim radionicama. Prošetali smo centrom grada kako bi pokazali ljudima da smo i mi dio ovoga društva, da želimo šetati gradom koji je prekrasno uređen i prilagođen svima, osobito osobama u invalidskim kolicima – rekla je predsjednica Udruge Anđelka Bistrović-Nastić.

Inače Europski tjedan mobilnosti obilježava se svake godine od 16. do 22. rujna  te se njime želi senzibilizirati građanstvo na brojne aktivnosti usmjerene na očuvanje prirode i zdravog okoliša, na nužno svakodnevno pješačenje i boravak u prirodi a sve u cilju osiguravanja zdravog življenja.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content