Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za starije osobe širom svijeta i obilježava se s ciljem da se naglasi koliko je važno osigurati životnu sredinu koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika starije dobi.

Starenje populacije danas predstavlja javnozdravstveni prioritet jer je starijim osobama potrebno omogućiti što duži vijek u dobrom zdravlju.

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica već dugi niz godina svojim aktivnostima sudjeluje u povećanju kvalitete života stanovnika treće dobi. Trenutno provodi dva programa izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

P9300105

Ovom prilikom predsjednica Marija Kelečić organizirala je druženje s građanima na otvorenom štandu. Cilj je bio ukazati javnosti da je socijalna inkluzija starijih osoba od presudne važnosti za kreiranje održive društvene sredine koja promiče jednakost, blagostanje i prosperitet za sve građane, pa tako i one treće dobi.

(UIR Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content