Udruga tjelesnih invalida VPŽ održala početnu konferenciju projekta “Korak za nas”

Udruga tjelesnih invalida Virovitičko-podravske županije počela je s provedbom projekta “Korak za nas” Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – Faza III. Partner na projektu je Udruga osoba s invaliditetom Virovitica.

Projekt koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan je 694.324,12 kuna i trajat će 20 mjeseci. U sklopu projekta bit će zaposlena četiri osobna asistenta koji će brinuti o pet korisnika. 

– Osim zapošljavanja četiri asistenta koji će biti od neizmjerne pomoći za naših pet korisnika, u okviru projekta održat ćemo edukacije za asistente i korisnike kako bismo ih uveli u svijet asistencije, a u planu imamo i psihološke radionice za članove vezane uz sveprisutan Covid, pandemiju i izolacije. Svjesni smo koliko ova situacija teško pada svima, a posebice je to teško osobama s invaliditetom i stoga smo taj vid pomoći uključili u ovaj projekt – rekla je predsjednica Udruge Mirjana Žagar te dodala kako je ovo još jedan projekt koji predstavlja neopisivu pomoć i promjenu u životima osoba s invaliditetom. 

IMG_20210917_170631_2

– Osobni asistent pomaže svom korisniku u svim aspektima života: od kućanskih poslova do raznih socijalnih aktivnosti. Tu su za njih kada im trebaju i olakšavaju im svakodnevne poteškoće s kojima se susreću – dodala je Žagar. 

Početnoj konferenciji, uz korisnike i asistente, nazočili su predstavnici udruge partnera na projektu UOSI Virovitica, Dijabetes Klub Tip 1, SMS Virovitica.

 

logo

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content