Vegeška dobiva novi sportski sadržaj: Započela izgradnja pumptracka, Virovitica je peti grad u Hrvatskoj koji dobiva takav poligon

Ovog je tjedna u Virovitici započela izgradnja pumptrack poligona. Investitor je Virovitičko-podravska županija, a projekt u vrijednosti 320.000 kuna sufinancira Ministarstvo turizma i sporta na temelju Programa razvoja cikloturizma na kontinentu.

Radove su obišli virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss i pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

IMG 2805

Virovitica je peti grad u Hrvatskoj koji dobiva pumptrack poligon. Hrvatska tako slijedi pozitivne primjere zemalja iz susjedstva, poput Slovenije i Austrije, gdje su posljednjih godina izgrađeni deseci ovakvih poligona u kojima uživaju svi – od onih najmlađih do onih koji se i dalje osjećaju dovoljno mladima za osjetiti malo adrenalina. Adria Bike poligon površine 865 m2 gradi na gradskoj parceli površine oko 1.800 m2, u suradnji s partnerima iz Slovenije – tvrtkom Alliance ASE, specijaliziranom za izgradnju ovakvih poligona. Pumptrack se gradi nedaleko od nogometnog igrališta i teniskih terena te multifunkcionalne sportske dvorane, čime sportsko-rekreacijska zona Virovitice dobiva svoje proširenje. Točna lokacija pumptracka je dostupna je OVDJE.

Pumptrack je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, romobila i slično. Na pumptracku se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Više o pumptrack poligonima doznajte OVDJE.

(www.vpz.hr, adriabike.hr, foto: K. Toplak, adriabike.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content