Vikend pred nama suh i stabilan: Vremenski uvjeti idu na ruku vinogradarima i povrtlarima

Na današnji dan 29. rujna 1977. godine na području Virovitice imali smo najnižu temperaturu zraka tijekom rujna, -1,4°C. Zanimljivo je spomenuti da se službena mjerenja DHMZ-a na području Virovitice obavljaju od 1951. godine.
U odnosu na 1977. godinu jutros smo na području grada mjerili toplih 12 stupnjeva.

Anticiklonalni greben polako slabi, a sa sjeverozapada nam se približava dolina s frontalnim sustavom. Povremenu kišu ili pljuskove očekujemo u noći sa srijede na četvrtak, te tijekom četvrtka u ranim jutarnjim satima. Oborine će biti mjestimične i slabe. Na području Virovitičko-podravske županije očekujemo 2-10 mm oborine ili litara kiše po četvornom metru. Rijetko koja litra više.

Tijekom četvrtka u poslijepodnevnim satima očekujemo kidanje naoblake i razvedravanje sa zapada. Temperature zraka neznatno niže u odnosu na srijedu. Jutarnje temperature od 10 do 13, a najviše dnevne od 14 do 17 stupnjeva. Vjetar slab u gorju i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. U jutarnjim satima očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu.

Vikend pred nama

Od petka do nedjelje očekujemo postupno toplije vrijeme. Sunčanih razdoblja neće manjkati. Najviše sunca ili sunčanih sati očekujemo tijekom subote i nedjelje. U prosjeku 8 do 11 sati. Jutarnje temperature zraka od 9 do 12, a najviše dnevne od 18 do 24 stupnja tijekom nedjelje. Vjetar slab do umjeren južnih i jugozapadnih smjerova.

U jutarnjim satima očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu. Vremenski uvjeti u dane vikenda ići će na ruku vinogradarima i povrtlarima. Iskoristite stoga vikend pred nama za boravak na otvorenom.

Tjedan pred nama promjenjiv, nestabilan i svježiji. Vjetar u okretanju s južnih na sjeverne smjerove. U tjednu pred nama moguće su ponegdje i obilnije oborine ili prave jesenje kiše. Više o svemu u danima pred nama.

(www.icv.hr, kp, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content