Vozio automobil s čak 3.00 promila: Policija ga zaustavila u Bukovici pa nakon alkotestiranja i uhitila

Najveća prošlotjedna koncentracija alkohola u organizmu od 3.00 g/kg utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 54 godine u Špišić Bukovici, izvijestila je PU virovitičko-podravska. 

Njega su policijski službenici zatekli u prometu u nedjelju u 21:30 sati te je, nakon što je utvrđena toliko visoka razina alkohola u organizmu, uhićen.

Zbog pogoršanja stanja sigurnosti u prometu ove godine, u subotu i nedjelju, 11. i 12. rujna od 20 do 4 sata na području cijele policijske uprave provedena je akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor 154 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 29 prekršaja, od kojih 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog tjedna su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 282 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 91 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 33 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content