Vrtićarci prigodnom izložbom i nizom sportskih aktivnosti obilježili Hrvatski olimpijski dan

Prije 30 godina, 10. rujna 1991. osnovan je Hrvatski olimpijski odbor, stoga se svake godine nizom sportskih aktivnosti u svim krajevima Hrvatske 10. rujan obilježava kao Hrvatski olimpijski dan. Već se nekoliko godina virovitički Dječji vrtić “Cvrčak” aktivno uključuje u obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana, a tako je bilo i ove godine.

Uz izložbu likovnih radova na kojoj su vrtićarici prikazali svoje viđenje bavljenja sportom, koja je postavljena u hodniku, u dvorištu su se aktivno bavili nizom sportskih aktivnosti primjerenih njihovom uzrastu. Tu je bilo igranje graničara, bacanja lopte u koš, trčanje s preprekama, hodanje po elastičnom užetu, skok u dalj, skok u vis…

IMG_4498

Tim povodom, u pratnji ravnateljice Sandre Moslavac, vrtić su obišli virovitičko–podravski župan Igor Andrović, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dora Međimorec i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

-Danas se diljem Virovitičko–podravske, kao i ostalih županija u Hrvatskoj obilježava Hrvatski olimpijski dan s naglaskom na bavljenje sportom i promicanjem olimpijskih načela. Vjerujem da će se većina ove djece, ako već netko od njih ne postane olimpijac, baviti sportom. Kao roditelj svoju sam djecu usmjerio u sport. To im je danas postala fizička aktivnost bez koje ne mogu – tom prilikom naglasio je župan Andrović.

IMG_4592

U posljednjih nekoliko godina Virovitica je s površinom sportskih dvorana na broj stanovnika među vodećim gradovima u Hrvatskoj.

-Nakon izgradnje sportskih dvorana u idućim godina krećemo s uređenjem Sportskog centra Vegeška kao i svih ostalih otvorenih igrališta, koja će sva biti gumirana, osvjetljena i opremljena igralima. Omogućit ćemo da se, ne samo djeca i aktivni sportaši, već i svi ostali naši građani mogu rekreativno baviti sportom – najavio je gradonačelnik Kirin.

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana organizirala je u vrtićima diljem županije.

– Uz Viroviticu, sličnim aktivnostima Hrvatski olimpijski dan obilježavamo u dječjim vrtićima u Pitomači, Špišić Bukovici, Suhopolju, Slatini i Orahovici – naglasila je Dora Međimorec.

IMG_4505

Polaznici vrtića bili su oduševljeni igrama koje su bile organizirane ovim povodom.

– Inače treniram nogomet, a ovdje se najviše volim igrati graničara – rekao nam je razigrani Andrija.

-Redovito se bavim sportom, a sebe sam nacrtala kako se bavim boksom, jer mi se boks posebno sviđa – pripomenula je Hana.

-Sportom se trebamo baviti, kako bi bili jaki i snažni. Ja treniram nogomet, a u vrtiću najviše volim igrati odbojku – izjavio je Vito.

Odgajateljicama u vrtiću ovog puta u organizaciji su pomogli mladi kineziolozi Vatroslav Golub i Dajana Mrđa.

-Djecu je važno od najranije dobi uključiti u tjelesnu aktivnost, kroz univerzalnu sportsku školu, kako bi dobili temelj za daljnje bavljenje sportom. Ona se kasnije opredjeljuju kojim će se sportom baviti. Osim zbog aktivnosti, sport je djeci važan i za socijalizaciju u društvu – zaključio je Golub.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content