ZALUDIO JE I MAKSIMIR I POLJUD Tihi rat Dinama i Hajduka za Osijekovog “wunderkinda”, Pitomačanina Dominika Babića

Prema pisanju Sportskih novosti, Dinamo i Hajduk “bacili su oko” na mladog nogometaša Osijeka, talentiranog Pitomačanina Dominika Babića. Nogometaš rođen 2006. godine hrvatski je reprezentativac u selekciji U-15.

Prošle godine bio je drugi najbolji strijelac pionirske lige kad se radi o Osijeku, prvi je bio Matej Perić kojeg je Dinamo već doveo u Maksimir.

U 26 utakmica, Babić je zabio 21 pogodak. Jedan je od glavnih igrača Osijekove pionirske generacije koja je “pomela” HNL, ostavivši iza sebe Hajduk i Dinamo za 7, odnosno, 16 bodova. Na posljednjem turniru u Vinkovcima na kojem su sudjelovali ponajbolji hrvatski klubovi bio je najbolji strijelac, te najbolji igrač turnira.

Sredinom svibnja ove godine održan je i 3. Međunarodni memorijalni turnir “Vlatko Marković”, na kojem je zablistao upravo Babić i u potpunosti opravdao povjerenje izbornika U-15 reprezentacije Sergeja Milivojevića. Podsjetimo, Dominik je zabio hattrick Sjevernoj Makedoniji, te po jedan pogodak Bugarskoj i Bjelorusiji i s Hrvatskom dogurao do finala ovog prestižnog turnira.

Veliki trenutak za mladog Pitomačanina dogodio se 27. svibnja, kada je s Osijekom osvojio naslov Hrvatskog kupa u konkurenciji pionira i to baš protiv Dinama. Da stvar bude bolja, upravo je on svojim pogotkom “matirao” vratara “Modrih” Patrika Strinića i presudio finale u korist prvoligaša s Drave.

Hoće li Dinamo “oteti” i Babića Osijeku, ili će ga možda prestići Hajduk? Ili će dečko koji ima ponuda i iz Njemačke i Austrije ipak ostati u Gradskom vrtu?

(www.icv.hr, ts, Sportske novosti)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content