Zbog smrtnog stradavanja dječaka u Zmajevcu, uhićen vozač kamiona: Baranjsko selo zavijeno u crno

Vijest o stradavanju desetogodišnjaka u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu kasno poslijepodne, šokirala je ne samo mjesto Zmajevac nego cijelu Baranju. Nesretni dječak s majkom i mlađim bratom biciklom se vraćao kući, nakon posjeta baki, u zmajevačku ulicu Kiš Rajna, kada ga je pregazio kamion.

U priopćenju iz PU osječko-baranjske stoji kako se vozač teretnog vozila, 55-godišnji hrvatski državljanin, uključivao u promet prethodno zaustavljenim teretnim vozilom na kolniku te nije na vrijeme uočio desetogodišnje dijete koje se biciklom vozilo po kolniku.

– Zbog navedenog je razloga prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u dijete, koje je izgubilo ravnotežu i palo na kolnik, a potom je pregaženo. Dijete je na mjestu smrtno stradalo, a očevid su obavili policijski službenici u suradnji sa zamjenikom općinskog državnog odvjetnika – kažu iz osječke policije.

Vozač je uhićen, a nad njim je počelo kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Većina je mještana o tragičnom slučaju čula brzo nakon što se dogodio, a jučer je u školi koju je pohađao stradali dječak organizirana komemoracija. Njegovi su se školski kolege opraštali u suzama, ne vjerujući što mu se dogodilo.

Kako je za Glas Slavonije ispričala Kinga Kolar, ravnateljica OŠ Zmajevac, poginuli dječak bio je učenik četvrtog razreda njezine škole. Bio je mirno i povučeno dijete, a u razred je s njim išlo desetak učenika. Riječ je o kombiniranom odjelu prvog i četvrtog razreda. Dodala je i kako će sve učiniti da pruže potporu nesretnim roditeljima, ali i potresenim učenicima razreda poginulog učenika.

U šoku su i svi mještani Zmajevca, a zbog tragičnog događaja otkazan je i prvi baranjski Vinatlon, vinska manifestacija koja se trebala održati danas i sutra (petak 17. i subota 18. rujna) u zmajevačkim surducima.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content