Župan Andrović zaželio sreću Kristini Horvat koja će u Švedskoj nastupiti na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu

Ona je najbolji dokaz „da se može“. Može se i studirati i trenirati, nakon toga se može i raditi i trenirati i pritom biti vrhunski sportaš. Može se pritom biti i vegetarijanac, iako njenom treneru, nije jasno „kako bez mesa lakoćom pomiče kilograme“.

Ona je Kristina Horvat i ona je u svom sportu, powerliftingu, najbolja u Hrvatskoj. Dvije godine je apsolutna prvakinja, a 1. listopada će u Švedskoj nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Zbog Švedske živi na relaciji – kuća – posao – teretana, a sve to motri strogo oko trenera Danijela Škopeca. On broji ponavljanja i pazi da se „relacija ne poremeti“, jer Svjetsko prvenstvo je izazov na kojem Kristina može puno.

Škopec tvrdi „znamo da je jedna Kanađanka najbolja, a nakon toga…“. Ovo „nakon toga“ nije izrekao javno, ali je jasno. Svi žele medalju oko Kristininog vrata jer to bi bila kruna njenog bavljenja ovim sportom od 2017. godine. Ujedno, bila bi to prva medalja za Hrvatsku u ovom sportu.

IMG 2927
Foto: K. Toplak

U Virovitici se ne šale. Ovdje je središte powerliftinga u Hrvatskoj. Tu je osnovan savez, Danijel Škopec je i trener i predsjednik saveza, tajnik je također naš, Virovitičanin, Dražen Moslavac. U Hrvatskoj je 20 klubova, u Virovitičko-podravskoj su dva, Virovitica i Maksimum. Želja im je osnovati treći…

Tim povodom, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec su poželjeli sreću i Kristini Horvat i njenom treneru Danijelu Škopecu i sucu, Draženu Moslavcu. Njih troje će put Švedske gdje će se od 23. rujna do 3. listopada, u Halmstadu održati Svjetsko prvenstvo u powerliftingu. Uz Kristinu, koja će konkurenciju rušiti u kategoriji Open do 76 kilograma, boje Hrvatske branit će i Marinela Fras i Teo Kalogjera.

IMG 2977
Foto: K. Toplak

Ova diplomirana inženjerka građevine radi u Brani, a kad završi s poslom – trenira. Svakodnevno je više od 3 sata među utezima i nadaleko joj nema ravne. Ona kao od šale diže 170 kilograma iz čučnja, a 130 iz bencha. Upravo u bench pressu, trenutno, ima najbolji rezultat u svijetu, pa se u Virovitici nadaju kako bi se iz Švedske mogla donijeti neka „plemenita kovina“ u pojedinačnoj kategoriji. No prije negoli se otisne kod Šveđana, Kristina će u Zagrebu ovaj vikend nastupiti na Prvenstvu Hrvatske. Bit će to mjerilo njenih trenutnih mogućnosti prije nego zemlja Vikinga upozna Kristinu iz Virovitice.

(vpz.hr)

IMG 2987
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content