1. ŽNL Hat-trick Franje Perića i bučna podrška ‘Brđaka’ za uvjerljivu pobjedu Voćina kod ‘fenjeraša’ u Gradini

Nakon osam odigranih kola Voćin je ostao jedina neporažena momčad 1. županijske nogometne lige, ali do nova tri boda nije došao lako. U Gradini je igrao kod posljednjeplasirane ligaške ekipe, koja je u dosadašnjem tijeku natjecanja osvojila samo jedan bod.

Na početku utakmice iz kontri su bili agresivniji domaći nogometaši, koji su stvorili i tri izrazite prilike za pogodak, ali su Zvonimir Juhas, Ante Gradinjan i Saša Ivošević bili neprecizni.

‘Kazna’ za promašaje stigla je pred sam kraj prvog dijela. U samo tri minute Franjo Perić ‘Čampa‘ dva puta je svladao domaćeg vratara Darija Šameca. U prvom navratu u 42. minuti s boka je prebacio domaćeg vratara i pogodio suprotan kut, a u 44. minuti odlično se snašao u kaznenom prostoru i povećao prednost svoje momčadi na 2:0.

U drugi dio momčad Gradine ušla je agilnije, što je ubrzo rezultiralo kaznenim udarcem. U 53. minuti obrana Voćina na nedozvoljen način zaustavila je Juhasa, pa je sudac Nikola Kečkiš pokazao na bijelu točku. Loptu je ‘uzeo’ Juhas, ali ga je nadmudrio gostujući čuvar mreže David Čović.

IMG 8762

Nakon toga domaći napadi počeli su jenjavati, a gostujuća momčad ponovno dominira terenom. U 62. minuti igrači Voćina odlično su izigrali domaću obranu, tako da je Ivan Vuković bez ikakvih problema pogodio praznu mrežu.

Dvije minute kasnije dosuđen je jedanaesterac za goste. Iz kaznenog udarca precizan je za svoj treći pogodak bio Franjo Perić, koji se očito vraća u golgetersku formu. Igrači Gradine iskoristili su ‘opuštanje’ gostiju te u 89. minuti preko Saše Ivoševića smanjili na konačnih 4:1.

Tijekom cijele utakmice gostujući nogometaši imali su bučnu podršku svojih navijača Brđaka.

-Pobijedili smo doista čvrstog domaćina, koji u jednom periodu dobre igre nije iskoristio svoje prilike. Nakon neiskorištenog kaznenog udarca za domaćina ‘otvorilo nam se’ te smo potvrdili zasluženu pobjedu. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri. U idućem kolu na domaćem terenu igramo sa Slogom iz Zdenaca. Očekuje nas teška utakmica u kojoj ćemo svakako ići na novu pobjedu – rezimirao je trener Voćina Ivica Ević.

U domaćim redovima bili su razočarani promašajima i porazom, ali već gledaju prema naprijed.

-Na početku smo previše promašili iz kontre i polukontre. Da smo zabili svoje, utakmica bi išla drugačijim tijekom. Okrećemo se sljedećim utakmicama sa Slavonijom u Sladojevcima i Mladosti iz Miljevaca na našem terenu. U tim susretima ‘moramo’ nešto napraviti ako se mislimo maknuti sa začelja – prokomentirao je nakon utakmice kažnjeni trener Gradine Ante Mikulić.

Gradina – Voćin 1:4
Igrač utakmice: Franjo Perić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content