2. HRL SJEVER Fantastične Lavice uz bučnu podršku s tribina slavile u derbiju i preuzele vrh ljestvice!

Još jedna odlična predstava, još jednom raspoložene Deskar i Majkovčan i još jedna pobjeda 1234 Virovitice za maksimalan učinak i prvo mjesto nakon četiri odigrana kola!

Pratilo je ovaj susret stotinjak gledatelja u dvorani Tehničke škole, a najbučnija podrška bili su igrači Viro Virovitice koji su nakon pobjede protiv Dugog Sela u ranijem terminu ostali “pomoći” Lavicama u borbi za nove bodove.

Đurđevčanke su bolje ušle u susret i povele rezultatom 3:1 u četvrtoj minuti, predvođene Nikom Deskar Lavice u svega dvije minute serijom 3:0 prelaze u vodstvo, Šestak je nekoliko trenutaka kasnije poentirala za novu prednost gošći, a bilo je to njihovo posljednje vodstvo na ovoj utakmici.

Kad se sve tako posloži čini se da su virovitičke rukometašice stigle do lake pobjede, ali to nije niti približno bilo tako. Više od dva pogotka prednosti Lavice su imale samo u jednom navratu u prvom poluvremenu, pri rezultatu 11:8, dok se ostatak utakmice odigrao u egalu i borbi za svaku loptu.

MG 7194

I tako je bilo sve do 35. minute kad je 1234 Virovitica počela “skupljati” ozbiljniju razliku, semafor je na polovini drugog dijela pokazivao “velikih” +5 (24:19) i činilo se kako je današnji derbi odučen. Da nismo u pravu pokazala nam je Anamarija Mikulić koja je s četiri svoja pogotka predvodila seriju 5:1 kojom se još jednom došlo u rezultatsku neizvjesnost. Ivana Zrin izjednačila je na 28:28 pet minuta prije kraja, imale su gošće napad za potpuni preokret, no još se jednom na vratima iskazala Majkovčan koja je “skinula” udarac Mie Zagrajski.

Uz Deskar, koja je bila najefikasnija u današnjoj utakmici, u završnici su potegnule i Klara Crnoja, Maja Mlinarić, koja je kraj utakmice dočekala na tribinama zbog trećeg isključenja, te Marija Medved koje su zaključile utakmicu i dovele Lavice do pobjede rezultatom 33:31.

Teško se sve ovo što se događalo može prepričati, trebalo je jednostavno biti tamo i doživjeti nevjerovatnu atmosferu uz odličan rukomet. 

– Iskreno, nakon pet pogodaka prednosti koje smo ostvarili u završnici mislio sam da bi ona mogla još više porasti, no dogodila se jedna “rupa” u igri i opet je bilo kidanja živaca u završnici. Veseli me nastup mojih igračica, odigrale su zbilja fantastično i pokazale su što mogu i koliko znaju. Zahvaljujući njima i njihovoj borbi, trudu i želji, vodeća smo momčad nakon četiri odigrana kola uz maksimalan učinak. Posebne pohvale idu i našim rukometašima koji su ostali i pružili nam bučnu podršku, podigli su nas onda kad je bilo najpotrebnije i dio zasluga sa ovu pobjedu ide upravo njima i svim našim ostalim navijačima koji su nas danas došli bodriti – zadovoljan je bio trener 1234 Virovitice Darko Grdić.

MG 7385

Lavice su tako u izravnom dvoboju za prvo mjesto preuzele vodeću poziciju, a novi izazov pred njima je idućeg tjedna kada gostuju u Bjelovaru.

1234 VIROVITICA: Martina Majkovčan 10+2, Lorena Ariana Volenik, Lukrecia Veršec, Lea Zupčić, Nadia Dujmović, Klara Crnoja 7, Dora Koprek 4, Marija Medved 5, Nea Kovač, Nika Deskar 13, Maja Mlinarić 4, Elena Bardić, Lana Čor, trener: Darko Grdić. 

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content