2. HRL SJEVER Rukometašice Pitomače “pale” u posljednjih desetak minuta, Štefanec i Tolić nakon fizičkog obračuna sankcionirane plavim kartonima

U šestom kolu 2. hrvatske rukometne lige Sjever, ekipa Pitomače na svom terenu poražena je od favoriziranog Đurđevca 33:28.

Đurđevčanke su ove godine ozbiljno “zagrizle” ciljajući prvo mjesto i plasman u najviši rang natjecanja. Trener Vladimir Suvajac ima na raspolaganju desetak igračica iz drugih sredina, s prvoligaškim iskustvom.

Pitomačanke, koje nisu toliko ‘opterećene’ rezultatom i prvoligaškim ambicijama, odlično su se držale u ogledu s đurđevačkom “legijom strankinja”. Od prve minute razvila se borba za svaku loptu, za svaki pogodak. Prednost je prelazila s jedne na drugu stranu, s tim da niti jedna ekipa nije imala više od dva pogotka “viška”.

Na odmor se otišlo u egalu rezultatom 16:16. U drugom dijelu nastavila se slična igra, sve do 50. minute kada gošće prvo odlaze na +3, da bi u nastavku otišle i do konačnih +5.

Na početku posljednje minute došlo je do incidenta. ‘Pokoškale’ su se domaća igračica Tamara Šefanec i Bjelovarčanka u sastavu Đurđevca Maja Tolić, što su sutkinje na kraju sankcionirale plavim kartonima.

U domaćim redovima najefikasnije su bile Tamara Štefanec s devet te Nina Ferić i Ines Begović sa po šest zgoditaka.

Nerješive “enigme” u gostujućim redovima bile su Đakovčanka Ivana Zirn s 11 i Koprivničanka Viktorija Šestak sa sedam zgoditaka.

Pitomača: Iva Biuk, Iva Blažević, Nina Ferić 6 (1), Ines Begović 6, Tamara Štefanec 9 (1), Antonela Brlas, Sofija Martinčević, Nika Pintarić, Marija Roberta Magić 1, Ema Antoljak, Valentina Šanteković 2, Maja Biuk 1, Ana Šimić Kaša, Dora Šandrovčan, Katarina Švaco 3 i Marija Veronika Lacković. Trenerica: Sanja Šandrovčan.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content