2. ŽNL ZAPAD Lukač u odličnoj prilici potvrditi jesenski naslov, ove nedjelje na rasporedu čak tri ‘susjedska’ derbija

Kako se natjecanje u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad, u jesenskom dijelu sezone bliži kraju, susreti postaju sve uzbudljiviji. Ovog vikenda igraju se utakmice osmog kola.

Danas (subota) je vodeći Lukač 05 domaćin posljednjeplasiranom Svetom Đurađu. Domaća momčad je apsolutni favorit, međutim, takve su se situacije u puno navrata favoritima ‘obile o glavu’. Domaći trener Miroslav Čor sigurno će motivirati svoje igrače, kako bi pobjedom osigurali naslov jesenskog prvaka. Gostima, koji još nisu osjetili ‘slast’ pobjede, svaki bi bod bio ‘zlata vrijedan’ u bijegu sa začelja tablice.

Preostale četiri utakmice igraju se u nedjelju, kada gledatelje očekuju čak tri ‘susjedska’ derbija.

Drugoplasirana Croatia iz Grabrovnice gostuje u Turnašici, gdje svoje domaće utakmice ove sezone igra Podravec iz Dinjevca. Gosti su ‘papirnati’ favoriti, ali to u ovakvim ogledima ‘ne znači’ puno.

Bilogora 1947. nakon ‘neplaniranog’ poraza u Milanovcu, pokušat će se ‘iskupiti’ pred svojim navijačima u Špišić Bukovici u susjedskom derbiju s Mladosti iz Vukosavljevice. S druge strane, gosti će pokušati iskoristiti nekompletnost domaće momčadi kako bi došli do novih bodova. Domaći strateg Miroslav Ćorić, nakon što je ostao bez ‘ubojitog’ napadača Stipe Djaka, sada zbog isključenja u prošlom kolu ne može računati niti na Mateja Ivoša. U sastavu domaćih, zbog tri žuta kartona neće nastupiti niti Ivan Arapinac.

Dinamo u Kapeli dvoru ugošćuje Dravu iz Terezinog Polja. Momčadi trenera Andrejasa Černelija cilj je nova pobjeda, ali će igrači iz Terezinog Polja, na ‘krilima’ domaće pobjede iz prošlog kola to pokušati osujetiti.

Nakon prve ovosezonske pobjede, Sokol iz Milanovca s dodatnim elanom putuje na gostovanje u Kladare. Gosti bi se pobjedom učvrstili u sigurnom dijelu tablice, dok bi domaća momčad s tri nova boda ponovno bila ispred Sokola. U domaćim redovima sigurno neće biti kartoniranog Antonija Maresića, dok će u gostujućem sastavu, kao i u prethodnih nekoliko utakmica, zbog ozljeda izostati nekoliko standardnih prvotimaca.

2. ŽNL Zapad, 8. kolo – subota, 23. listopada u 15 sati

Lukač 05 – Sveti Đurađ

2. ŽNL Zapad, 8. kolo – nedjelja, 24. listopada u 15 sati

Dinamo Kapela Dvor – Drava Terezino Polje

Podravec Dinjevac – Croatia Grabrovnica (igra se u Turnašici)

Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Mladost Vukosavljevica

Kladare – Sokol Milanovac

2. ZNL Zapad 1

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content