2. ŽNL ZAPAD Stipo Djak u derbiju kola isključen u 26. minuti, Lukač “tricom” učvrstio prvo mjesto, Mato i Mirko Iličić poentirali za pobjedu Dinama u Milanovcu

Proteklog su vikenda na terenima županijskih drugoligaša u skupini Zapad odigrane utakmice petog kola.

Na nogometnom igralištu u Špišić Bukovici odigran je derbi susret dvije vodeće momčadi, domaće Bilogore 1947. i Lukača 05. Goste je u prednost doveo u trećoj minuti kapetan Matija Tomšić. U nastavku je domaća momčad stvorila nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Zbog “tankih živaca”, a nakon ‘ugodnog razgovora’ s pomoćnom sutkinjom, Stipo Djak je prvo dobio žuti karton. Kada je svoje viđenje jedne situacije još ‘želio dodatno objasniti’ i glavnom sucu Matiji Presečanu, zaradio je direktan crveni karton. U drugom dijelu gosti su materijalizirali igrača više, te zgodicima Josipa Šoštara u 65. i Marka Baumana u 72. minuti došli do uvjerljive pobjede 3:0. Na kraju su imali i dodatni razlog za slavlje, jer je njihov suigrač Tomislav Škvarić osvojio naslov prvaka Hrvatske u kartingu.

IMG 8197

Dinamo iz Kapele Dvora gostovao je kod Sokola u Milanovcu. Gosti su poveli već u 12. minuti, nakon solo prodora nekadašnjeg ‘sokola’ Mihaela Martela. Ivan Biondić je svojim pogotkom iz voleja u 69. minuti poravnao na 1:1. Pobjedu gostujućoj momčadi osigurala su svojim zgodicima braća Iličić: Mato iz slobodnog udarca u 79. i Mirko iz igre u 85. minuti. Ovom pobjedom Dinamo se nalazi na visokom trećem mjestu, dok ‘sokolima’ i dalje ostaju ‘veliki’ problemi. Sa solidnim igračkim kadrom ove sezone još nisu upisali pobjedu i nalaze se na pretposljednjoj poziciji s jednim osvojenim bodom.

IMG 8204

Najviše pogodaka bilo je u Grabrovnici, gdje je Croatia s 5:3 pobijedila Dravu iz Terezinog Polja. Gosti su poveli pogotkom Antonija Paulovića. Do odmora domaći nogometaši dolaze u egal zgoditkom Luke Sabljića. U drugom dijelu s dva pogotka Samuela Spudića i jednim Josipa Peterfija Croatia vodi 4:1. Preostala tri zgoditka postigli su gosti. Dva je postigao Antonio Paulović u domaću mrežu, a jednog Ivan Mareković u svoju mrežu.

Mladost iz Vukosavljevice ispratila je goste iz Svetog Đurađa s četiri pogotka. Strijelci su bili Tino Habijanić, Mateo Nemčec i Sven Jurić iz igre te Dorian Sesvečan iz kaznenog udarca.

U općinskom derbiju Podravec iz Dinjevca pobijedio je Kladare na njihovom terenu 3:1. Vodeći pogodak za goste postigao je domaći igrač Ivan Demšić. Na 1:1 poravnao je Dominik Maresić. Pobjedu Dinjevčanima od 3:1 osigurali su Antonio Erhatić i Dominik Presečan.

Lukač 05 vodeća je i jedina stopostotna momčad nakon pet odigranih utakmica s 15 bodova, a slijedi Bilogora s tri boda manje. Dinamo, Croatia i Mladost na brojci su od devet bodova. Sveti Đurađ na samom je začelju s jednim osvojenim bodom, koliko ima i Sokol na pretposljednjem mjestu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content