3. HNL SJEVER Virovski Podravac i Virovitica u derbiju začelja i ‘borbi’ za prvu ovosezonsku pobjedu

U subotu, 16. listopada u 15 sati igraju se utakmice devetog kola 3. hrvatske nogometne lige Sjever. Momčad Virovitice putuje u ‘obližnje’ Virje, gdje ju dočekuje domaći Podravac.

U dosadašnjem dijelu natjecanja Podravac je osvojio dva, a Virovitica tek jedan bod. Obje momčadi su svoje bodove osvojile na gostovanjima: jedan bod Virovci su osvojili u Orahovici u srazu s Papukom, a drugi prošlo kolo na gostovanju kod Podravine u Ludbregu. Virovitičani su jedini bod osvojili kod Rudara u Murskom Središću.

Podravac je postigao osam, a primio 23 gola, dok su “narančasto – crni” samo tri puta pogodili protivničku mrežu, a istovremeno u svojoj mreži inkasirali 22 zgoditka. Iz svega navedenog očito je da obje momčadi imaju veliki ‘problem’ s napadom, odnosno realizacijom prilika ispred suparničkih vrata.

U prošlosezonskom natjecanju 3. HNL Sjever Virovitica je bila uspješnija. U jesenskom dijelu pobijedila je u Virju 2:0, a u proljetnom nastavku natjecanja igrale su se dvije utakmice na Vegeški. U prvoj je bilo 4:4, dok je u drugoj Virovitica ‘slavila’ s 5:2. Pet zgoditaka u protivničkoj mreži iz današnje virovitičke perspektive djeluje pomalo ‘nestvarno’.

Možda se konačno napadačima u redovima momčadi trenera Krešimira Crvenke “otvori” i stignu do prve prvenstvene pobjede…

Virovitički strateg nema problema s ‘kaznama’. U sastav se vraća Mark Djeveljekaj, koji je prošle subote pauzirao zbog tri žuta kartona, dok zasad nema ozlijeđenih igrača i svi bi trebali biti na dispoziciji.

Jasmin Horvat glavni je sudac u derbiju začelja, pomoćnici su mu Tomislav Hudika i Jurica Šprem, a delegat Davor Drvenkar.

3. HNL Sjever, 9. kolo – subota, 16. listopada u 15 sati

Rudar Mursko Središće – Mladost Ždralovi
Bjelovar – Koprivnica
Podravac Virje – Virovitica
Radnik Križevci – Podravina Ludbreg
Međimurje – Polet SMnM
Papuk Orahovica – Varteks Varaždin

Izrezak 1

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content