4. LIGA BJ-KC-VT Goran Bošnjak zbog ‘bizarne’ ozljede ‘ispao’ iz sastava Pitomače: Naša prepoznatljiva pas igra s puno trke i borbe recept je za nova tri boda

Nakon teške utakmice, ali ‘slatke’ pobjede protiv Graničara u ‘vječitom derbiju’ odigranom prošle subote u Đurđevcu, nogometaši Pitomače vraćaju se na svoj travnjak, gdje će pred domaćom publikom u sklopu 10. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica dočekati Borac iz Imbriovca.

Imbriovčanima je očito bilo potrebno određeno vrijeme za ‘prilagodbu’ u novom rangu natjecanja, pa su tako u prvih pet utakmica s četiri poraza i remijem upisali tek jedan bod, a ostvarili su ga ‘ni manje ni više’ nego u susretu s aktualnim prvakom, Bilogorom 91′ iz Grubišnog Polja. Odlična igra u toj utakmici dala im je za pravo nadati se ‘boljem sutra’. U 6. i 7. kolu odigrali su dva remija (Suhopolje i Ferdinandovac), a onda je uslijedio potpuni ‘procvat’. Do prve ovosezonske pobjede stigli su na gostovanju u Legradu, gdje su bili bolji od domaćeg Graničara (0:2). Na ‘krilima’ prvog trijumfa stigao je i drugi, prošle subote nadigrali su trenutno petoplasirani Garić (3:1) i puni samopouzdanja dolaze na Gmanje.

Domaći trener Ivan Presečan svjestan je da utakmica neće biti lagana i da angažman mora biti na maksimalnoj razini. Bodovi se u domaćim susretima ‘ne smiju’ gubiti i pobjeda je jedina opcija za nastavak trke prema jesenskom naslovu.

Valentino Paradinović, prvi put nakon povratka od ozljede proteklog je vikenda zaigrao od prve minute i zatresao mrežu ‘Picoka’ dva puta, a njegov povratak golgeterskim navikama odlična je vijest za domaće navijače. Dino Milinović prvi je ‘topnik’ lige, Jakupec, Matančić i Babić redovito zabijaju, a odličnim loptama ‘hrani’ ih ‘motor’ momčadi, Ivan Begović. Na gostujućim vratima i ove bi subote trebao stajati Dino Balala, kojeg bi, zbog svega navedenog, noć prije susreta mogle ‘proganjati noćne more’.

Kartoniranih igrača u domaćim redovima nema, ali zbog ‘bizarne’ ozljede koju je ‘zaradio’ na prvom ovotjednom treningu, iz momčadi će izostati ‘fantazist’, odlični tehničar na poziciji veznog igrača, Goran Bošnjak. Nakon jednog sprinta ‘proklizao’ je i udario u betonski rub koji se nalazi uz pomoćno igralište s umjetnom travom, ‘poderao’ kožu i ‘zaradio’ šest šavova, ali, ‘sreća u nesreći’ je, kako i sam kaže, što nije ozbiljnije nastradalo koljeno.

-Jučer sam u virovitičkoj bolnici bio na pregledu i previjanju rane, koja je prilično velika, ali rekli su da će oporavak trajati otprilike dva tjedna, pa se nadam da ću zaigrati u posljednjem jesenskom kolu – optimističan je Bošnjak.

Iskoristio je priliku i pozvao navijače da dođu u što većem broju i podrže momčad u borbi za nove ligaške bodove.

-Tekma će sigurno biti teška, a atmosfera ‘nabrijana’. Borac ima dobrog trenera i dobru momčad koja se ‘podigla’ u posljednjih nekoliko utakmica, ali vjerujem u svoju ekipu i trenera i ako budemo pravi, tu neće biti problema. Moramo igrati svoju prepoznatljivu pas igru s puno trke i borbe i to je recept za nova tri boda – poručio je Bošnjak.

Glavni sudac subotnjeg susreta je Armin Gadžo, pomoćnici Mario Abdić i Marko Marušić, a delegat Krešimir Škvorc.

4. liga BJ-KC-VT, 10. kolo – subota, 30. listopada u 15 sati

Pitomača – Borac Imbriovec
Suhopolje – Čazma
Graničar Legrad – Tehničar Cvetkovec
Slatina – Graničar Đurđevac
Garić Garešnica – Mladost KP

4. liga BJ-KC-VT, 10. kolo – nedjelja, 31. listopada u 14 sati

Graničar Bušetina – Dinamo Predavac
Ferdinandovac – Bilogora 91′ GP

4. liga BJ KC VT

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content