“Amazon of Europe Bike Trail”: Održani 11. sastanak projektnih partnera i završna konferencija hvalevrijednog projekta

Od 4. do 6. listopada u Moravskim Toplicama i Općini Velika Polana (Slovenija) održani su 11. sastanak projektnih partnera i završna konferencija projekta “Amazon of Europe Bike Trail, DTP 2-002-2.2”, na kojima su sudjelovali i članovi projektnog tima iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt u trajanju od 40 mjeseci povezao je 15 projektnih partnera iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Projekt “Amazon of Europe Bike Trail” okupio je različite partnere i dionike, poput turističkih organizacija, pružatelja usluga, županija, gradova, općina, regija, nevladinih udruga i institucija koje upravljaju zaštićenim područjima, koji su zajedničkim radom na realizaciji ovog projekta stvorili nove mogućnosti za regiju i lokalne zajednice u prvom na svijetu UNESCO 5 – državnom Rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav.

IMG 2842 Custom

S 1.250 kilometara biciklističkih staza koje slijede obje strane rijeka Mure, Drave i Dunav u 27 etapa kroz Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju, “Amazon of Europe Bike Trail” je primjer jedinstvenog održivog turističkog proizvoda koji potiče lokalno gospodarstvo i ulaže u očuvanje prirode.

(virovitica-nature.hr)

IMG 2789 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content