Branitelji Duge Međe tradicionalno donirali pekmez zdenačkoj osnovnoj školi

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa svake godine nakon svoje tradicionalne manifestacije Pekmezijada, odradi i povezanu akciju. Naime, članovi udruge i njihove supruge u sklopu Pekmezijade skuhaju domaći pekmez i doniraju ga pojedinim udrugama i institucijama, a najduža je suradnja s Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića Zdenci.

– Uvijek nam je drago surađivati s našom osnovnom školom, na kraju krajeva svi smo prošli kroz tu školu kao i naša djeca, a sada unuci. Djeca su naše najveće bogatstvo, a za njih nema zdravijeg nego kušati i jesti domaću hranu. Zato svake godine doniramo školi domaći pekmez s velikim zadovoljstvom – kaže predsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta.

Ravnateljica zdenačke osnovne škole Mirjana Buneta-Knežević izrazila je zahvalu za ovu hvalevrijednu akciju.

– Naša suradnja s dragim braniteljima je dugogodišnja i više nego uspješna. Surađujemo u mnogim aktivnostima, a ova priča oko domaćeg pekmeza traje već dugi niz godina. Doista od srca hvala braniteljima iz Duge Međe što nas nikada ne zaborave, uvijek su s nama, a moram priznati da su školarci uvijek oduševljeni i obožavaju domaći pekmez – rekla je Buneta Knežević.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content