Družili se mladi i stari mještani: U Orahovici uz zvukove tamburice obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice i ove su godine za sve građane treće životne dobi, starije od 65 godina, organizirali proslavu povodom Međunarodnog dana starijih osoba.

U središnjem gradskom parku velik broj osoba smjestio se u šatoru gdje su počašćeni ručkom, a posluživali su ih njihovi mladi sugrađani.

-Drage naše sugrađanke i sugrađani zlatne dobi, čestitam vam Međunarodni dan starijih osoba. Želim vam dobro zdravlje, zadovoljstvo i sreću u obitelji. Vaše bogato životno iskustvo i stečena mudrost dragocjeni su temelj razvoja naše Orahovice. Zahvaljujem vam na svim vašim inicijativama i aktivnostima kojima doprinosite napretku i razvoju našeg grada – rekao je gradonačelnik Saša Rister pozdravljajući sve nazočne starije osobe.

Svjetski dan starijih osoba

Nakon Ristera, svima se obratila i voditeljica Turističke zajednice Lana jurkin.

-Želim se prvo zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji ovog dana, a to su DVD Dolci i Crkvari, tvrtka Ružica grad, Komunalno poduzeće Papuk i kao jedan od pokrovitelja Osječka pivovara. Veliko hvala mladima koji su posluživali svoje starije sugrađane, a oni su učenici orahovačke Srednje škole “Stjepan Ivšić”, članovi udruge P.A.U.K. kao i djelatnice LAG-a Papuk i Gradske uprave te djelatnice Turističke zajednice. Nadam se da smo našim starijima uljepšali ovaj njihov dan – rekla je Jurkin.

Svjetski dan starijih osoba 2

Uz dobar zalogaj, glazbenu radost upriličio im je Tamburaški sastav Čokanj.

-Bilo je odlično, hvala organizatorima što nam svake godine pripreme ovo za naš dan. Lijepo smo se proveli – rekao je Franjo iz prigradskog naselja Nova Jošava.

Zlatko iz Orahovice također je bio oduševljen.

-Ovo je jako lijepa gesta Grada i Turističke zajednice, a posebno je lijepo bilo vidjeti sve te mlade ljude koji su se trudili oko nas, svaka im čast, odmah smo se i mi uz njih osjećali mlađe – zaključio je zlatko.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content