EU projekt „Nastavnik bez stresa, škola bez stresa“: Nastavnica IOŠ Virovitica Irina Strija sudjelovala na tečaju u Firenci

Nastavnica njemačkog jezika u Industrijsko-obrtničke škole Virovitica Irina Strija sudjelovala je na tečaju Stress Management and Recognition: Key Strategies for Teachers u sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Nastavnik bez stresa = škola bez stresa” koji se provodi u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica.

Tečaj je organiziran od strane Europass Teacher Academy i trajao je od 4. do 8. listopada. Voditeljica tečaja bila je Susan Gagliano, profesionalna savjetnica koja također vodi tečajeve o emocionalnoj inteligenciji, prevenciji nasilja u školama te o dobrobiti nastavnika. Na tečaju je sudjelovalo ukupno 11 sudionica iz Švedske, Hrvatske, Njemačke i Poljske.

Tečaj je namijenjen upoznavanju nastavnika s učinkovitim alatima i strategijama za nošenje s vlastitim stresom te stresom učenika. Kroz praktične aktivnosti sudionice su naučile kako prevenirati stres i burnout, odnosno profesionalnu iscrpljenost. Također, kroz čitavi tjedan sudionice su se upoznavale s pozitivnim obrazovanjem, time kako bi škola mogla biti zadovoljavajuće iskustvo te kako dugotrajni stres utječe na ljudsko tijelo i mozak.

20211008 131207

Osim toga, vježbale su kako praktičnim alatima smanjiti stres u školama, nositi se sa stresnim situacijama, poboljšati emocionalnu inteligenciju da bi se bolje nosile sa stresom, integrirati emocionalne vještine u svoje predmete i kako koristiti tehnike opuštanja za nastavnike i učenike.

Nakon ovog tečaja nastavnice su osposobljene raznim tehnikama kojima će moći pomoći učenicima da budu koncentriraniji na nastavi i da efikasnije upravljaju svojim vremenom. Naravno, za sudionice i za njihov budući rad u školi korisno je i upoznavanje raznih iskustava iz ostalih europskih zemalja.

(Industrijsko-obrtnička škola Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content