FOTO Lukač s dva igrača manje do pobjede i jesenskog naslova 2. ŽNL Zapad, u preostalim susretima zabilježene četiri pobjede domaćina

Proteklog je vikenda odigrano osmo, ujedno i pretposljednje kolo 2. županijske nogometne lige u skupini Zapad.

Vodeći Lukač 05, nakon dvije utakmice u kojima je s dosta ‘muke’ došao do bodova, na svom terenu s 3:0 svladao je posljednjeplasirani Sveti Đurađ. Domaća momčad povela je zgoditkom Josipa Šoštara u 27. minuti. Na kraju prvog dijela Lukač je ostao sa samo devet igrača, jer su zbog učestalog prigovaranja djeliteljima pravde, po dva žuta kartona inkasirali iskusni Ivan Topić i Tomislav Škvarić. To igračima trenera Miroslava Čora nije bilo prepreka da u drugom dijelu postignu još dva zgoditka. Strijelci su bili Domagoj Pakšec u 65. i Josip Joštar u 87. minuti susreta. Gostujuća momčad i s dva igrača više potvrdila je još jednom ‘kroničnu’ neefikasnost. Ovom pobjedom Lukač je potvrdio naslov jesenskog prvaka.

Bilogora 1947. pobjedom na svom terenu u Špišić Bukovici nad ‘susjednom’ Mladosti iz Vukosavljevice rezultatom 4:1 ponovno je izbila na drugu poziciju. Domaća momčad povela je u zgoditkom Darija Papića u 20. minuti. U 41. minuti zbog grubog starta isključen je gostujući igrač Manuel Šelimber. Četiri minute kasnije na 2:0 povećao je Josip Čoklo. U drugom dijelu dvostruki strijelac za Bilogoru bio je Siniša Vlaisavljević, dok je ‘počasni’ zgoditak za goste iz Vukosavljevice postigao Josip Kovač.

Do jučer drugoplasirana Croatia iz Grabrovnice poražena je od Podravca na gostovanju u Turnašici, gdje momčad iz Dinjevca igra svoje domaće utakmice. Dinjevčani su pobijedili 2:0 zgodicima Darija Erhatića u 45. i Davida Blatarića u 80. minuti.

Dinamo je na svom terenu u Kapeli Dvoru u općinskom derbiju svladao Dravu iz Terezinog Polja 3:0. U gostujućem sastavu nije bilo vratara, pa je između vratnica stao jedan od najpouzdanijih igrača, iskusni Sandi Plužarić. Gosti su dodatno oslabljeni u 35. minuti, kada je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti Luka Paulović. Dvije minute prije odlaska na odmor Stjepan Rajnović dovodi Dinamo u prednost od 1:0. U drugom dijelu u pet minuta momčad Andrejasa Černelija postiže dva zgoditka. Strijelci su bili Mihael Martelo iz igre u 54. i Stjepan Rajnović s bijele točke u 58. minuti. Tri minute prije kraja utakmice još jedan igrač Drave, Ivan Bistrović, zbog dva žuta kartona morao je napustiti teren.

U derbiju donjeg dijela tablice Kladare su na svom terenu nadjačale milanovački Sokol. Nakon nekoliko odličnih, ali propuštenih gostujućih prilika, domaća momčad povela je u 20. minuti pogotkom Lucijana Balije. U 50. minuti poravnao je Tin Szabo. Samo dvije minute kasnije Kladare su ponovno u prednosti pogotkom Antuna Hodaka. Svojim drugim zgoditkom, ali ovog puta iz kaznenog udarca u 60. minuti Lucijano Balija povećava domaću prednost na 3:1, a Dominik Maresić u 78. minuti postiže i četvrti domaći zgoditak. Konačnih 4:2 postavio je Ivan Biondić s bijele točke dvije minute prije kraja utakmice. U gostujućim redovima bili su izuzetno nezadovoljni odlukama glavnog suca Nedjeljka Marinovića.

Lukač je potvrdio naslov jesenskog prvaka (22 boda), ali će u izuzetno oslabljenom sastavu na utakmicu posljednjeg kola u Milanovac. Drugoplasirana Bilogora ima 18 bodova, a čak tri momčadi (Dinamo, Podravec i Croatia) imaju identičan broj bodova (15) i nalaze se na pozicijama od trećeg do šestog mjesta. Kladare su ‘preskočile’ Sokol, tako da su oba virovitička kluba ponovno na začelju tablice. Milanovčani imaju četiri boda, a Sveti Đurađ, koji je u osam utakmica zabio samo tri pogotka, skupio je dosad jedan bod.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content