FOTO Manifestacija ”YESen u hEPIcentru” pun pogodak za nedjeljno obiteljsko druženje

Turistička zajednica grada Slatine je u petak dobila službenu informaciju da je slatinska sekvoja dobila titulu ”Hrvatskog stabla godine”. Taj simbol Slatine natjecao se s 13 kandidata, te će imati priliku predstavljati Hrvatsku na međunarodnom natjecanju ”Europsko stablo 2022. godine”.

Upravo je prostor uz najpoznatije stablo u Hrvatskoj bio mjesto jučerašnje (nedjelja) manifestacije ”YESen u hEPIcentru”, koju su organizirali Grad Slatina i Turistička zajednica grada Slatine, uz suorganizaciju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Radija Slatine.

Na otvaranju ove manifestacije namijenjene obiteljskom okupljanju Slatinčana i njihovih gostiju okupljenima su se s nekoliko pozdravnih riječi obratili direktor TZGS Jurica Boask, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić.

Veliki pljesak okupljenih dobio je Jurica Bosak kada je obznanio da je upravo slatinski mamutovac proglašen Hrvatskim stablom 2021. godine. Bosak je svima poželio ugodnu zabavu, zahvalio se izlagačima, OPG-ima, obrtnicima i slatinskoj Udruzi s intelektualnim teškoćama ”Vretenac, te pozvao na sudjelovanje u pripremljenim aktivnostima, kao i na obilazak Interpretacijskog centra.

IMG_7477

– Jako mi je drago što sam ovdje i što sudjelujem u manifestaciji ”Yeseni u HEPIcentru”. Prvog lipnja završen je naš veliki europski projekt kojim je i ova sekvoja dobila posebno mjesto u centru grada. Slatina je dobila svoj multimedijski postav i veliko mi je zadovoljstvo danas provesti njime sve one koji ga žele upoznati. Družite se, veselite i budite svi sretni danas u HEPIcentru – rekla je Tatjana Arnold Sabo.

U ime gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, Grada Slatine i svoje osobno, nazočne je pozdravio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, poželjevši im ugodnu zabavu u EPIcentru Sequoia.

Bilo je tu za svakog ponešto. Najmlađi su uživali u skakanju i penjanju po ”napuhancima”, odrasli su mogli odmjerili snagu u natjecanju obaranja ruku koje je organizirao Armwrestling klub Samson iz Donjeg Predrijeva. Tatjana Arnold Sabo privela je zaineresirane Interpretacijskim centrom, a za sve su organizatori osigurali jesensku poslasticu – pečeno kestenje. Djeca su imala priliku sudjelovanja na likovnoj radionici, čiji su radovi poslije izloženi, a njima za nagradu podijeljeni slatki paketići.

Za ”najjače” žene i muškarce organizatori su osigurali prigodne nagrade. Tako je titulu ”najjače” žene u obaranju ruku ponijela Verica Barišić iz Valpova, drugo mjesto pripalo je Greti Blažević također iz Valpova, a treća je bila Slatinčanka Nikolina Tomić. Kod muške konkurencije titulu ”Samsona” ponio je Marko Budim, drugi ”najjači” bio je Antun Pancer, a treće mjesto pripalo je Alenu Marinkoviću.

Sve u svemu bila je to jedna zanimljiva manifestacija koja je Slatinčanima i gostima upotpunila nedjeljno popodne.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content