FOTO Rezovcu gradski derbi: Grdićeva ‘garda’ na ‘đulovački pogon’ uvjerljivo slavila u Podgorju

Nakon višegodišnje pauze, u devetom kolu 1. županijske nogomete lige u Podgorju je odigran virovitički gradski derbi između istoimenog domaćina i Rezovca. U susret je Podgorje ušlo s devet bodova, dok je Rezovac osvojio bod više.

Gosti iz Rezovca poveli su već u 12. minuti. Ivan Pilinger iskoristio je ubačaj Silvija Buzuka i svladao domaćeg vratara Davora Buđaka. U nastavku se igralo obostrano ‘otvoreno’, s tim da je gostujuća momčad imala veći posjed lopte i izrazitije prilike za zgoditke, međutim, Buđak je u 28. minuti ‘nadmudrio’ Matea Tomića, a u 35. minuti Darija Godeča.

Obrana Rezovca u tri navrata lošim reakcijama ‘ponudila’ je solidne prilike napadačima Podgorja, koji to nisu znali iskoristiti. Nakon deset minuta igre u drugom dijelu Mario Nreca srušen je u kaznenom prostoru Podgorja, a sudac Nikola Kristić pokazao je na bijelu točku. Loptu je namjestio Godeč, ali je domaći vratar Buđak iz ove situacije izašao kao pobjednik.

IMG_9605-Custom

Tri minute kasnije dosuđen je slobodni udarac za Podgorje, ali na žalost domaćih navijača gostujuća obrana šut je uspješno je ‘izblokirala’. Sredinom drugog dijela trener Rezovca Mile Grdić u igru uvodi svog ‘aduta’ s klupe, Gabrijela Nikolića, koji je nakon pet minuta igre postigao drugi pogodak za svoju momčad. Bočni ubačaj je ‘propustio’ Tomić, lopta je došla do Nikolića koji je rutinirano pogodio domaću mrežu.

Mateo Tomić svojim je pogotkom u 74. minuti riješio pitanje pobjednika. Tri boda ‘otputovala’ su u Rezovac.

– Došli smo do uvjerljive pobjede. Pitanje pobjednika smo trebali riješiti i puno ranije. Opet smo promašili puno prigoda. Ponavlja se naša stara boljka – neefikasnost, neefikasnost i neefikasnost. Usprkos brojnim problemima igramo jako dobro, ali nismo efikasni. Da smo realizirali samo dio tih svih prilika danas bi bili drugi, a ovako smo šesti. Niti jedan susret nismo odigrali u istom sastavu i formaciji, ali tako je kako je. Igramo dobro, pa se tako i poboljšala atmosfera u ekipi. Nadam se da ćemo do kraja prvenstva biti još bolji. Već u idućem kolu s odličnom ekipom Mladosti iz Čačinaca očekujem novu pobjedu – rezimirao je trener Rezovca Mile Grdić.

Podgorje – Rezovac 0:3
Igrač utakmice: Ivan Pilinger

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content