FOTO Svečanom svetom misom i tradicionalnim druženjem uz tamburaše proslavljen blagdan svete Terezije Avilske u Suhopolju

Nakon trodnevne duhovne priprave, u petak, 15. listopada, večernjom je svečanom svetom misom u suhopoljskoj župnoj crkvi proslavljen blagdan zaštitnice župe svete Terezije Avilske.

Koncelebrirano misno slavlje predvodio je misionar Družbe Krvi Kristove velečasni Stjepan Ivan Horvat, koji je u propovijedi u kraćim crticama iznio život i svjedočenje vjere svete Terezije Avilske. Pred kraj mise misionar Družbe Krvi Kristove Sebastijan svjedočio je o svojem preobraćenju u životu, nakon Božjeg poziva. Na kraju je župnik velečasni Ljubo Krmar zahvalio svima koji su došli te onima koji su sudjelovali u organizaciji mise. Posebna zahvala je upućena fra. Celestinu Čakariću, koji je u 90. godini života po 60. puta hodočastio u Suhopolje.

Nakon svete mise, u župnom dvorištu, u organizaciji župe i Općine Suhopolje nastavljeno je druženje uz tamburaše, kuhane kobasice, pečeno kestenje i kuhano vino.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content