Gradonačelnik Ivica Kirin ugostio učenicu COOR-a Ivanu Viljevac čiji je crtež pobjedio na natječaju za poštansku marku

Danas (četvrtak) je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, sa zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac i pročelnikom za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom, ugostio Ivanu Viljevac učenicu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Virovitica“ čiji je crtež za dječju poštansku marku pobijedio na natječaju „Za svako dijete osmijeh“ u povodu 75. rođendana UNICEF-a. Dobitnica Ivana stigla je u pratnji ravnateljice COOR-a Margite Kovačević i svoje razrednice Stanislave Đurđević.

Inače, Hrvatska pošta je, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, u osnovnim školama diljem Hrvatske provela natječaj za odabir likovnog rješenja za dječju poštansku marku na koji je pristiglo 916 učeničkih radova iz 174 osnovne škole.

– Volim crtati i tako sam sa svojom mentoricom iz likovnog nacrtala taj rad. Volim sudjelovati u nagradnim igrama, odnosno natječajima pa sam bila jako sretna i ponosna kada je moj rad proglašen pobjedničkim. Svi moji prijatelji su išli sa mnom u Zagreb gdje sam dobila nagradu. Jedva čekam ponovo se javiti na neki natječaj – rekla je Ivana, učenica 7. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, autorica pobjedničkog rada.

20211007 091709

Odabirom 30 najuspješnijih, Povjerenstvo za izbor motiva te likovnih i grafičkih rješenja maraka odabralo pobjednički rad Ivane Viljevac, a njezin rad u marku je pretočila dizajnerica iz Zagreba, Katarina Lončar.

– Ona jako voli crtati i tako se izražavati. Tek kad smo došli u Zagreb smo postali svjesni da je stvarno njezin rad pobijedio. Stvarno je prekrasna markica, zrači i to je baš odraz Ivane i naše škole – rekla je Stanislava Đurčević, Ivanina razrednica.

– Naš slogan je „COOR spektar novih mogućnosti“ i mislim da smo s ovim dokazali da svako dijete može postići jako puno. Svi smo mi talentirani na određenim područjima. A ovo da je Ivanin rad odabran, od 916, kao najbolji je zaista nešto što može iznimno veseliti svakog čovjeka, a nas posebno. To je dokaz da smo na dobrom putu, da dobro radimo i da ćemo nastaviti tako i dalje – rekla je Margarita Kovačević, ravnateljica COOR-a.

20211007 090458

Na pobjednički rad ponosan je i virovitički gradonačelnik.

– Jako smo ponosni što je naša Ivana napravila čudo. Od tolikih radova pristiglih iz cijele Hrvatske ona je napravila podložak za poštansku marku koji je proglašen najboljim. Posebno nam je drago i zato što se radi o našem Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Grad je ponosan na COOR i sve aktivnosti koje provode. Osim prekrasnog novog prostora, tu imamo i pomlađeni nastavnički kadar koji jako puno radi s učenicima. To je nama i poticaj da što više surađujemo s djecom i uključimo ih u život grada – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin te čestitao Ivani na pobjedi.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content