Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica nagradila najčitatelje u osam kategorija

Prigodnim programom Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica u ponedjeljak, 25. listopada, obilježila je svoj dan. Tim povodom Knjižnica je podijelila priznanja i nagrade najčitateljima za 2020. godinu i to u osam kategorija.

Okupljene, među kojima je bio i Alen Bjelica, pročelnik Ureda za upravne djelatnosti Grada Virovitice, srdačno je pozdravio ravnatelj virovitičke knjižnice Robert Fritz i čestitao svim nagrađenima te riječ predao knjižničarki i voditeljici stručno-znanstvenog odjela i informacijsko-posudbene službe Mirjani Kotromanović.

– Hvala svima vama koji ste doprinijeli razvoju čitalačke pismenosti u našem malom velikom gradu. Ove godine imamo malo više kategorija nego inače, njih osam, te predlažem da krenemo od najmlađih jer su nam oni, bez uvrede ostalima, najvažniji – kroz osmijeh je rekla M. Kotromanović.

U kategoriji predškolaca titulu najčitatelja odnio je Loren Brodjanac, priznanje za najčitatelja u novoj kategoriji učenika, nižih razreda osnovnih škola, dobio je Jona Truhlaž koji je publiku osvojio „preuzimanjem“ mikrofona od voditeljice programa M. Kotromanović.

– Ja sam Jona Truhlaž, idem u 2. razred Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i najviše volim čitati „Kapetana Gaćešu“ i sve ostalo – kratak i jasan bio je ovaj simpatični osnovnoškolac.

Marija Počić je najčitateljica u kategoriji osnovnoškolaca viših razreda, Nina Srzić dobila je priznanje kao najčitateljica što se tiče srednjoškolaca, a u kategoriji mladih do 25 godina najčitateljica je Lucija Šarić.

U kategoriji odraslih priznanje je dobila Vera Gverić, Tanja Lesić je najčitateljica u kategoriji obiteljske iskaznice, a Vera Domšić odnijela je titulu najčitateljice u kategoriji 65+.

– Čitam otkad znam za sebe, čak sam i lektiru voljela čitati, bila sam jedna od rijetkih. Sada otkad sam u „polumirovini“ čitam još i više nego ranije. Čitam sve, svaki put uzmem jednu knjigu hrvatskog autora, jednu knjigu jedne relativno nepoznate zemlje i književnosti da naučim nešto o njima i jedan krimić za opuštanje – rekla je Vera Domšić.

(www.icv.hr, eat)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content