Iz goreće buktinje osmočlana obitelj jedva izvukla živu glavu

U mjestu Klokočevci dogodila se strašna tragedija, obitelj Maleta ostala je bez svog doma. U sinoćnjem požaru izgorjela im je obiteljska kuća, osmero ljudi u trenu je ostalo bez krova nad glavom.

Kako kaže majka Ana, srećom je bila budna tijekom noći te je čula pucketanje, odmah je probudila supruga, koji joj je rekao da svu djecu istog trena izvede van.

– Na sreću nitko nije stradao. I to nam je najbitnije – rekla je Ana, koja kaže da će kuću ako treba sama izgraditi iz temelja. U Klokočevce su se doselili prije 4 godine, kad su kuću i kupili.

02 4

Obitelj Maleta ima šestero djece, srednjoškolca od 17 godina, blizanke od 9 godina, sina od 8 godina, curicu od 5 i najmlađe dijete od godinu i 7 mjeseci.

– Uspjela sam spasiti osobne i zdravstvene, i neke knjige za školu. Ostali smo bez svega, namještaja, odjeće i ostalog – još uvijek pod šokom kaže majka. Ona radi kao sezonac, a muž je ne zaposlen, inače je branitelj, kojem nisu priznata prava. Snalaze se od dječjeg i porodiljnog, i što uspiju zaraditi, pa im je pomoć itekako potrebna. Kuća se može obnoviti, no trenutno im je najpotrebnije da se negdje smjeste, piše Našice.com.

Obnova izgorene kuće na adresi Matije Gupca 5 Klokočevci, potrajat će i više od godine dana, stoga je obitelji u nesreći, prvenstveno potrebna pomoć u smislu neke namještene kuće za stanovanje. Trenutno borave kod kume koja i sama ima troje djece.

03 4

Ako želite pomoći kontaktirajte ih na broj telefona 098 163 6720. Požar je najvjerojatnije krenuo negdje oko 3 sata u noći, pretpostavlja se od dimnjaka, koji je bio kako kažu, napuknut. Na teren su odmah po pozivu stigli vatrogasci iz Šaptinovaca i Našica. Naknadno je došla i policija.

(nasice.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content