Izgradnja sustava vodoopskrbe u Šašnatom Polju odvija se po planu: Do sada ugrađeno 4200 metara cjevovoda

Početkom svibnja ove godine započeli su radovi na projektu izgradnje sustava vodoopskrbe prema naselju Križnica s odvojkom prema ulici Šašnato polje. Riječ je o projektu koji će se provoditi u dvije faze: prva faza koja predviđa izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda u duljini od oko 6 kilometara za Šašnato polje, a koje je ujedno i u provedbi te druga faza radova za prekodravsko naselje Križnica u duljini od oko 12 kilometara.

Trenutno je u tijeku prva faza i do sada su izvršeni radovi polaganja i ugradnje cjevovoda u duljini od oko 4.200 metara. Izvedeni su i pripremni radovi za ugradnju muljnih ispusta te hidranata, a u tijeku su radovi iskopa i polaganja cjevovoda u pojasu županijske ceste, kao i ugradnja ostatka cjevovoda i objekata u samom naselju Šašnato Polje.

IMG 4339ce4d077840e3a4c050b6953b5c7c V

U projekt su uključeni i kućni priključci kao što je to slučaj i u EU projektu Aglomeracija Pitomača koji je također u fazi provedbe, a to znači da će vlasnici objekata dobiti besplatan priključak na vodoopskrbnu mrežu koja je u izgradnji.

Ukupna vrijednost radova je oko 3,2 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz redovitog plana financiranja Hrvatskih voda i Općine Pitomača. Za provedbu je zadužena Pitomačka tvrtka Vodakom d.o.o., a izvođač radova je tvrtka Bagergrad d.o.o. iz Pitomače. Rok za završetak radova je do kraja 2021. godine.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content