Izložbom fotografija “Planinarske priče” HPD Papuk sugrađanima doveo čar planina i prirode u virovitičku knjižnicu

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica danas (četvrtak) je povodom 93. godišnjice postojanja Hrvatskog planinarskog društva Papuk otvorena izložba fotografija “Planinarske priče”.

Mnoštvo okupljenih pozdravio je ravnatelj virovitičke knjižnice Robert Fritz te se zahvalio predsjedniku Hrvatskog planinarskog društva Papuk Mariju Ripliju i svim članovima što su izabrali knjižnicu kao domaćina izložbe.

– Ova izložba nam je motivacija da odemo u prirodu. Pogledajmo izložbu, konteplirajmo o njoj i idemo u prirodu svi zajedno– kratko i jasno rekao je ravnatelj te riječ prepustio Mariju Ripliju koji je obraćanje prisutnima počeo šalom.

– Kao i svaki put, moj govor neće dugo trajati, parkirna karta mi ističe za sat vremena. Hvala ravnatelju Fritzu i knjižnici što su nas “udomili” na iduća dva tjedna najmanje. Ova izložba fotografija je zapravo prethodila fotografskom natječaju koji smo prije mjesec dana objavili, a na koji su se odazvali naši članovi, prikriveni fotografi. Cilj izložbe je prvenstveno kako bi našim sugrađanima svih generacija mogli približiti ljubav prema prirodi i planini i možda ih potaknuti da nam se pridruže u šetnji planinama, da se maknu s asfalta, mobitela i ostalih, kako mi kažemo, nevolja današnjice. S druge strane, cilj izložbe je i ohrabriti i potaknuti članove Društva čije fotografije su danas izložene da još više napreduju sa svojom fotografijom– zaključio je Mario Ripli te izložbu “Planinarske priče” proglasio otvorenom.

(www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content