‘Kraljice šoka’ doživjele težak šok: hrvatske rukometašice neočekivano izgubile od Ukrajine na startu kvalifikacija za EP

Hrvatice su dobro krenule, posebice u obrani. Ukrajinke su teško pronalazile rješenja protiv naše 6-0 obrane, pa je u 6. minuti vodstvo naših ‘kraljica šoka’ bilo 4:1, a nakon 12 minuta 7:2. U još nekoliko navrata hrvatske rukometašice su imale prednost od četiri gola i činilo se kako izabranice Nenada Šoštarića sigurno grabe prema pobjedi.

No, Ukrajinke su se u drugom dijelu prvog poluvremena popravile i nisu dopustile Hrvaticama da se odvoje, ali nisu uspjele ni doći na manje od dva gola zaostatka. Ipak, u završnici prvog poluvremena ponovno su se razigrale Hrvatice i u 27. minuti dolaze do prednosti 15:10, a prvih 30 minuta utakmice završavaju s vodstvom 15:11.

Tri hrvatske igračice su prvo poluvrijeme završile sa četiri zabijena gola, Ćamila Mičijević, Paula Posavec i Valentina Blažević. Treba reći i da je Ukrajina imala šest isključenja u prvom poluvremenu, a Hrvatska niti jedno.

Drugo poluvrijeme počelo je sa tri uzastopna gola Ukrajine i u 35. minuti gošće su bile na minus jedan (14:15). Naše reprezentativke u napadu nisu imale rješenja, pa je Ukrajina izjednačila u 37. minuti (15:15), a dobro je počela braniti Balogh.

Lošu igru naših Ukrajinke su pretvorile u minimalno vodstvo 16:15 u 43. minuti. ‘Kraljice šoka’ upale su u crnu rupu, trebalo im je gotovo 15 minuta igre u drugom poluvremenu da napokon zabiju prvi gol, bila je to Ćamila Mičijević.

Usljedilo je razdoblje kad je Hrvatska morala hvatati prednost Ukrajinki od jednog gola. Tada se iskazala Mičijević s četiri gola, a priključile su se Larissa Kalaus i Posavec.

Mogla je Hrvatska na kraju doći do izjednačenja, imala je 20 sekundi za posljednji napad, ali je zbog pogrešnog dodavanja ta je prilika propala.

Kod Hrvatske Ćamila Mičijević utakmicu je završila s osam golova, Paula Posavec zabila je pet, Valentina Blažević je ostala na četiri zabijena gola iz prvog poluvremena, a Larissa Kalaus je dodala tri gola.

Reprezentaciju Ukrajine predvodila je Irina Glibko koja je zabila šest golova, a Tamara Smbatian i Marina Konovalova zabile su po četiri, dok je u drugom poluvremenu odlično branila Balogh.

Dan ranije u našoj skupini rukometašice Francuske, aktualne olimpijske pobjednice, s uvjerljivih su 38:22 svladale reprezentaciju Češke. Češka će biti sljedeći suparnik izabranicama Nenada Šoštarića koje će u nedjelju, 10. listopada, gostovati u Zlinu.

(tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content