Lovci Lovačke udruge “Fazan” iz Špišić Bukovice započeli novu lovnu sezonu skupnog lova

 

Lovačka udruga “Fazan” iz Špišić Bukovice svake godine krajem listopada u svom lovnom području Goliš kraj Vukosavljevice, održava prigodno druženje članova i gostiju povodom otvorenja nove lovne sezone skupnog lova. Tako su u nedjelju otvorili sezonu 2021./22. koja će trajati od 31. listopada do 31. siječnja iduće godine. Radi se o skupnom lovu pogonom divljači kojom je obuhvaćena crna divljač, uglavnom divlje svinje i sitna divljač, poput fazana, zečeva i ostalog.

Predsjednik Lovačke udruge “Fazan” Alojz Ferlindeš tom prigodom je napomenuo kako ovaj događaj već tradicionalno okuplja lovce iz matične i drugih udruga.

– To je tradicija koju rado održavamo i kojoj cilj nije samo odstrel divljači nego i međusobno druženje i razmjena iskustava. Tome u prilog govori i činjenica da prilikom ovogodišnjeg druženja nismo odstrijelili ni jednu životinju. Bilo nas je oko 60 lovaca, većinom iz matične udruge, ali iz lovačkih udruga iz Ivanovog sela i Kalinovca s kojima imamo odličnu suradnju, kao i iz Zagreba pa i Njemačke, odakle nam je došao naš prijatelj lovac Darko Bakić koji je inače rodom iz Podgorja – rekao je predsjednik Alojz Ferlindeš, a tu smo zatekli i lovnika ove vrlo aktivne udruge Željka Rešetara koji je i ovaj put bio zadužen za evidenciju divljači.

– Zatekli smo veliki broj visoke, odnosno jelenske divljači i nešto manji broj srednje divljači čime možemo biti zadovoljni, jer vjerujem da će naših oko 150 lovaca koji su skupili dovoljnu količinu bodova za lov, imati što loviti. Osim toga, lov crne divljači, odnosno divljih svinja otvoren je tijekom cijele godine, a razlog tome je iskorjenjivanje afričke svinjske kuge kojoj su prijenosnici upravo divlje svinje. Do sad na našem području nismo imali ni jedan slučaj afričke svinjske kuge kod divljih svinja, ali svaki put lov započinjemo s obveznom dezinfekcijom vozila i lovaca, što je rutinski postupak koji je započeo s primjenom pravila obavljanja lova za vrijeme trajanja afričke svinjske kuge – rekao nam je lovnik Željko Rešetar.

Lovci, među kojima je bio i aktivni član udruge, načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, ovu su prigodu iskoristili za druženje, međusobna prijateljstva i razmjenu iskustava koja će im poslužiti u radu u lovačkim udrugama.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content