Maja Škraba, ravnateljica OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, nova predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola VPŽ

Na izbornoj skupštini Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola – ogranka Virovitičko-podravske županije, koja se održala u Posjetiteljskom centru Dvorac Janković u Suhopolju, koja je imala nekoliko točaka dnevnog reda, nazočilo je 15 od 18 članova. Izborno povjerenstvo predvođeno Sanjicom Samac, ravnateljicom OŠ „Vladimir Nazor“ iz Virovitice, provelo je tijek izbora predsjednika HUROŠ-a VPŽ. Nazočni ravnatelji su za predsjednicu ogranka potvrdili i jednoglasno podržali – Maju Škrabu, ravnateljicu OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Orahovice koja je, između ostalog, članovima podnijela i izvještaj o aktivnostima iz prethodnoga razdoblja. Raspravljalo se i o aktualnim temama u obrazovanju, izmjenama zakona o odgoju i obrazovanju te o određenim upitima koje će se uputiti glavnom predsjedništvu HUROŠ-a.

U Dvorcu Janković održao se potom i kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koje je vodila pročelnica Upravnoga odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić uz nazočnost svih svojih suradnika. Razgovaralo se o organizaciji nastave u ovoj školskoj godini kao i skorašnjim sportskim natjecanjima, o sudjelovanju škola u brojnim projektima, npr. Školska shema, Školski medni dan, Žličica za besplatnu prehranu učenika, STEM4U2, a osim toga, na kolegiju se govorilo i o ulaganjima osnivača u škole (izgradnje novih školskih i sportskih objekata) s naglaskom na rebalans proračuna i proračun za iduću godinu. (www.vpz.hr, lž, Fotografije: Lareta Žubrinić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content