Marino Bloudek ekipni prvak Hrvatske, pojedinačno zauzeo 2. mjesto u utrci na 10 kilometara

Šibenik je bio domaćin pojedinačnog i ekipnog Prvenstvo Hrvatske u utrci na 10 km, a povodom obilježavanja 57. rođendana Dražena Petrovića. U utrci na 10 km, nastupio je i naš Virovitičanin, Marino Bloudek, kojem to nije „primarna disciplina“, ali usprkos tome što uglavnom trči 800, ili pak 1.500 metara, u Šibeniku je na cilj dotrčao kao drugoplasirani za 31:24, iza pobjednika Dine Bošnjaka. Zanimljivo, Marino je iza sebe ostavio i Ivana Dračara, državni prvak u maratonu 2021., koji je „desetku“ istrčao za 31:43.

– Prezadovoljan sam s utrkom, pohvale organizatoru i natjecateljima na odličnoj atmosferi! Biti u konkurenciji s najboljima u Hrvatskoj i cijelo vrijeme voditi na utrci za koju se ne spremam i na koju sam došao iz punog treninga bez odmora je neopisiv osjećaj. Ovo je odličan temelj i pokazatelj za ostatak sezone, a istovremeno i dokaz mojih sposobnosti. Jedino mi je žao što mi je mlađeseniorski rekord “pobjegao” za 12 sekundi pošto staza nije namijenjena za brže utrke. Bez naglih zavoja, dužih uzbrdica i vjetra u prsa, pao bi sigurno državni rekord. Probat ću naći još jedno natjecanje koje je pogodnije za bržu utrku gdje bi mogao postaviti novi mlađeseniorski rekord – kazao je Bloudek nakon utrke u Šibeniku.

U ekipnom poretku zajedno s Blažom Carom-Pavlićem i Goranom Grdenićem, Bloudek je osvojio naslov prvaka Hrvatske za svoj AK Kvarner Rijeku, čime su Riječani postali ekipni prvaci Hrvatske 2021. godine

– Presretan sam zbog svoje ekipe i kluba! Osim nas svi su iz kluba odradili odličan posao, osvojili zanimljive medalje i istrčali odlične rezultate. Nas trojica smo odradili sjajan posao i s ponosom smo dignuli pehar prvaka – naglasio je Bloudek.

Samo dan kasnije, u nedjelju 24. listopada, Bloudek je trčao utrku “Green Run”na Jarunu u Zagrebu te pobijedio 19:04. i tako osvojio 1. mjesto. (www.vpz.hr, mb, Fotografije: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content