Mato Bubaš je novi/stari predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije

Jučer (petak) je u prostoru Epicentra sequoia u Slatini držana redovna godišnja izvještajna skupština Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, koja je ujedno bila i izborna.

Sjednici je nazočio 31 od 33 delegata triju udruga: HVIDR-a Virovitica, Slatina i Orahovica. Izvješće o radu u prošlom periodu i financijsko izvješće, te plan rada i financijski plan za naredni period usvojeni su jednoglasno od strane delegata.

Što se tiče izbornog dijela skupštine, za novog/starog predsjednika izabran je Mato Bubaš, a za njegovog zamjenika Zoran Kovačević. U Nadzorni odbor ZUiČ HVIDR-a VPŽ izabrani su Ivan Butka (predsjednik), te članovi Robert Kuzmić, Marko Marković, Goran Sokol i Damir Benc. Sud časti u narednom mandatu čine Ivan Medved (predsjednik), te članovi Franjo Bucić, Ivan Jarnec, Nikola Teskera i Pavo Tutenov. Izabran je i novi koordinator za sport, a to je Pavo Tutenov.

IMG 6804

Također, na skupštini su izabrani kandidati za Sabor HVIDR-e Republike Hrvatske. Na izvještajnom izbornom Saboru HVIDR-e RH, koji će biti održan 16. listopada u Karlovcu, kandidat ZUiČ HVIDR-a VPŽ za predsjednika je Josip Đakić, kandidat za Nadzorni odbor je Nenad Križić, a za Sud časti Damir Vratković. ZUiČ HVIDR-a VPŽ na Saboru će zastupati delegati Pavo Tutenov, Vladimir Majdak i Zoran Kovačević.

Posebni gosti skupštine bili su saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, viši stručni savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja Područne jedinice Virovitica Anto Krišto, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske i član slatinske HVIDR-e Nenad Križić, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i profesor povijesti Dino Mataz. Svi oni su u svojim pozdravnim govorima pohvalili aktivnosti i rad ZUiČ HVIDR-a VPŽ.

Na skupštini su nazočili i predsjednici svih triju udruga HVIDR-a Mirko Poljanac (Virovitica), Ilija Nikolić (Slatina) i Stjepan Varaždinac (Orahovica).

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content