Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinancira provedbu javnog natječaja i projektnu dokumentaciju za Spomen dom hrvatskih branitelja u Virovitici

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin potpisao je s Ministarstvom hrvatskih branitelja ugovor temeljem kojeg Ministarstvo sufinancira s 500.000,00 kuna provedbu javnog natječaja, kao i projektnu dokumentaciju za izgradnju Spomen doma sa spomen obilježjem hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Virovitici.

Natječaj je provelo Društvo arhitekata Varaždin u suradnji s Gradom Viroviticom. Na natječaj je pristiglo 15 radova, a peteročlani ocjenjivački sud (u kojem većinu čine arhitekti) za najbolje rješenje izabrao je rad AG PLANUMA iz Zagreba, koji su izradili Marko Cvjetko, Miron Hržina, Ivica Keršić, Dunja Sloković i Elena Tikvić.

Iznos provedbe likovnog i arhitektonsko-urbanističkog natječaja je oko 300.000,00 kuna, dok je projektna dokumentacija za Spomen dom sa spomen obilježjem procijenjena na 400.000,00 kuna.

Očekuje se kako će sljedeće godine biti gotova dokumentacija, kao i građevinska dozvola, nakon čega je u planu početak izgradnje.

Spomen-dom hrvatskih branitelja, koji će se nalaziti u zgradi bivše šumarije u Masarykovoj ulici, bit će muzejsko-izložbeno-edukacijski, ali i mjesto u kojemu će svoj „dom“ imati braniteljske udruge s područja grada Virovitice, kao i ured Ministarstva hrvatskih branitelja. Prostor nekadašnje šumarije Gradu Virovitici su darovale Hrvatske šume. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content