Nakon spektakularne pobjede nad Francuzima, NEXE domaćin švedskom Sävehofu: Evo gdje gledati susret drugog kola

Nakon spektakularne pobjede nad PAUC-om u prvom kolu skupine C EHF Europa lige, našički NEXE u drugom kolu na svom ‘parketu’ sportske dvorane Osnovne škole Kralja Tomislava u Našicama danas (utorak) u 18 sati i 45 minuta domaćin je Sävehofu iz Partillea.

Iza švedske momčadi bogata je povijest, ovo joj je 17. nastup u natjecanjima pod ingerencijom EHF-a. Prije sedam godina Sävehof je bio pobjednik tadašnjeg EHF Challenge Cupa, odnosno današnjeg EHF European Cupa.

O Partilleu je dovoljno reći, da se u njemu svako ljeto, već desetljećima, održava ‘čuveni’ EHF Partille Cup – neslužbeno klupsko Prvenstvo Europe za mlade rukometaše.

U švedskoj momčadi, uz domaće igrače, igraju dva Norvežanina (Eck Aga, Westby), dva Danca (Obling, Schroder) i jedan rukometaš s Farskih otoka, Ellefsen a Skipagotu.

U prvom kolu ovogodišnje EHF Europa lige Sävehof je na svom terenu svladao španjolsku momčad Logroño La Riojas s visokih 43:31.

‘Gromovi s Krndije’ itekako moraju ozbiljno shvatiti svog današnjeg protivnika.

– Morat ćemo se jako potruditi da dođemo do pobjede nad švedskim prvakom Sävehofom. Igraju vrlo brz i atraktivan rukomet, kakav njeguje i naš trener Tamše. Očekujem odličnu utakmicu i pozivam naše navijače da nas dođu podržati u što većem broju – susret je za klupski portal najavio Halil Jaganjac, ‘čovjek odluke’ protiv francuskog PAUC-a u susretu odigranom prije sedam dana.

Svi oni koji ne mogu doći u Našice, susret NEXE – Sävehof moći će gledati na kanalu Arena Sport 2.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content