Netflix objavio: Ovo je naša najgledanija serija svih vremena

Serija Bridgerton više nije najuspješnija Netflixova serija svih vremena. Na tronu ju je zamijenila korejska serija Squid Game, a Netflix je potvrdio da je tu seriju pratilo čak 111 milijuna kućanstava, čime je i službeno oboren rekord gledanosti.

Od početka prikazivanja 17. rujna drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mjesto na popularnim Netflixovim TV ljestvicama u 94 zemlje, uključujući Sjedinjene Države, Britaniju, Francusku te Hrvatsku, piše Index.

Konkretno, u SAD-u je Squid Game postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvome mjestu 21 dan zaredom. 

 
870909
 
 
– Otkako je Netflix pokrenuo svoju korejsku uslugu 2015. godine, cilj nam je bio prikazati kvalitetan sadržaj korejske proizvodnje onima koji vole korejske serije širom svijeta – rekla je Kim Min-young, potpredsjednica za sadržaj u azijsko-pacifičkoj regiji, isključujući Indiju. 
 

– Squid Game pomogla nam je ostvariti san – rekla je. 

Radnja serije Squid Game, koju je režirao i napisao Hwang Dong-hyuk, prikazuje stotine ljudi koji se natječu u smrtonosnim verzijama korejskih dječjih igara kako bi osvojili novčanu nagradu od 45.6 milijardi wona (38.5 milijuna američkih dolara).

Hasthag #squidgame na TikToku ima više od 22 milijarde pregleda.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content