NOVI USPJEH Mladi virovitički inovator Antonio Lesić srebrni na Međunarodnom sajmu inovacija “Inventum”

Mladi virovitički inovator Antonio Lesić, učenik trećeg razreda Instalater centralnog grijanja i klimatizacije virovitičke Industrijsko-obrtničke škole, osvojio je još jedno veliko priznanje na sajmu inovacija. 

Naime, sudjelovao je na 15. Međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih “Inventum” u Iloku i osvojio srebrnu medalju za okomiti stalak za bicikle s kompresorom. Ovaj, još jedan, izvrstan rezultat učenik je osvojio pod vodstvom svog mentora, stručnog učitelja, Zorana Kozjaka.

Manifestaciju, koja se održavala od 8. do 10. listopada, organizirala je Udruga inovatora „Tesla“ iz Iloka u suradnji s Gradom Ilokom, Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i drugima.

DSC09915
Foto: Z. Kozjak

Na izložbi su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne, srednje i visoke škole iz Republike Hrvatske (14 škola), te inovatori Republike Srbije, Mađarske i BiH. Ukupno je sudjelovalo oko 60 inovatora s oko 200 inovacija.

Antonijev stalak je namijenjen za okomito odlaganje bicikla u zatvorenom prostoru, npr. u stanu ili garaža. Prednost ovakve konstrukcije stalka je jednostavnost i lakoća podizanja bicikla u okomiti položaj, čime se štedi prostor. Konstrukcija je opremljena s bešumnim kompresorom za napuhavanje i kontrolu tlaka zraka u zračnicama

U sklopu sajma organizirane su četiri radionice i turističko razgledavanje grada Iloka i njegove okolice. Sudjelovanje na manifestaciji Antoniju i njegovom mentoru omogućili su gradske tvrtke FLORA d.o.o. i Virkom d.o.o.

(www.icv.hr, zk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content