OBŽ izdvojila ukupno 1,3 milijuna kuna za besplatan prijevoz studenata vlakom: S početnih 318, broj korisnika porastao na 1.500

Još jedan dodatak Ugovoru o besplatnom prijevozu studenata s područja Osječko – baranjske županije vlakom, potpisali su jučer (srijeda) u Osijeku župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

Naime, prvotni se Ugovor proširuje već po drugi put zbog velikog zanimanja studenata jer sufinanciranjem troškova javnog prijevoza vlakom redovitim studentima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije, prijevoz ostaje besplatan bez obzira na mjesto studiranja.

-Kada smo potpisali prvi ugovor ovu uslugu koristilo je 318 studenata, a danas imamo 1500 ugovora. Projektom smo pomogli i pomažemo našim studentima, kao i popularizaciji prijevoza Hrvatskim željeznicama, koji može napraviti veliki iskorak u putničkom i drugim oblicima željezničkog prijevoza u Hrvatskoj- rekao je Anušić.

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić zahvalio je županu Anušiću i Osječko-baranjskoj županiji na potpori. Rekao je da su upravo ulaganja ove županije najveća u Hrvatskoj i da je to iznimno važno kako bi se mlade generacije ponovno “učile” voziti vlakom.

Tom je prigodom najavio i ponovnu uspostavu izravne veze Osijek – Split, koja je u planu nakon gotovo tri desetljeća neprometovanja.

U županijskom proračunu ove godine za namjenu sufinanciranja troškova javnog prijevoza vlakom, planirano je 300.000 kuna, no zbog velikog zanimanja studenata u lipnju je osigurano dodatnih 500.000 kuna, a sada je ukupna vrijednost proširena na milijun i 300 tisuća kuna.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content