Od jasličkog uzrasta do predškolske dobi: Od utorka u novi dječji vrtić krenut će 54 mališana iz Čačinaca

Dobre vijesti stižu za 54 čačinačke djece vrtićke dobi, ali i za njihove roditelje – dječji vrtić Lipa otvara svoja vrata u utorak, 2. studenog. Nakon dugogodišnjeg čekanja, Čačinci od ove jeseni imaju vrtić prilagođen djeci od jasličkog uzrasta do predškolske dobi. O njihovom odgoju i obrazovanju brinut će 6 odgajateljica, a stručnom timu pridružuje se i logoped koji će im biti na raspolaganju dva dana u tjednu.

– Izuzetno mi je drago da smo uz niz prepreka koje su nam stajale na putu do otvorenja, ipak uspjeli otvoriti novi vrtić i tako uvelike olakšati svakodnevicu i djeci i roditeljima. Cijelom stručnom timu vrtića na čelu s ravnateljicom želim uspješnu pedagošku godinu, a djeci što bezbrižnije koračanje na putu odrastanja – izjavio je Alen Jurenac, čačinački načelnik.

249338427 1745546188976073 8655611257234711490 n

– Ovom prigodom zahvalila bih svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, a zahvalila bih i djeci i roditeljima na strpljivosti. Mjesto u novom vrtiću našlo je 54 djece što je gotovo dvostruko više nego u dosadašnjem vrtiću, infrastrukturni uvjeti su neusporedivi te sam osobito sretna što će čačinačka djeca konačno imati priliku odrastati, učiti i igrati se u uvjetima u kakvima zaslužuju – izjavila je Ana Krmpotić, ravnateljica vrtića.

Do sada su vrtićanci bili u prostoru OŠ Antuna Gustava Matoša. Čačinački vrtić, uz onaj u Čađavici i Velikom Rastovcu, dio je zajedničke javne ustanove Dječji vrtić Lipa i odličan primjer racionalizacije troškova. Izgradnju vrtića vrijednog 5,8 milijuna kuna financiralo je Ministarstvo poljoprivrede putem mjere iz Programa ruralnog razvoja i jedan je od 11 koji je izgrađen ili rekonstruiran na području Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content