Održana 2. sjednica Općinskog vijeća: Usvojen polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Čačinci

Vijećnici općine Čačinci održali su 2. sjednicu ovoga saziva u nazočnosti načelnika Alena Jurenca te ravnateljice Dječjeg vrtića ”Lipa” ane Krmpotić i direktorice TZ Ureda Čačinci Ane Marunica. Na početku sjednice svoje vijećničke prisege položili su Željka Hat (SDP) koja nije bila na prvoj sjednici te novoizabrana vijećnica iz redova srpske nacionalne manjine Jelena Vučković (SDSS). U nastavku je vijećnicima predstavljen polugodišnji izvještaj proračuna Općine koji je detaljnije pojasnila pročelnica JUO-a Marija Vreš.

– Prihodi su u proteklih šest mjeseci realizirani u iznosu od 5.008,589,88 kuna dok su rashodi ostvareni u iznosu od 5.377,298,47 kuna što donosi višak rashoda nad prihodima u iznosu od 368.908,59 kuna, dok je ukupni višak rashoda s proteklim godinama 990.861,66 kuna i taj će manjak u potpunosti biti pokriven u slijedećem razdoblju, odnosno do kraja ove godine – rekla je Vreš nakon čega je uslijedila rasprava.

Vijece Cacinci 1

Nakon nekoliko pojašnjenja od strane pročelnice te načelnika Alena Jurenca, prijedlog polugodišnjeg izvještaja jednoglasno je usvojen. U nastavku sjednice usvojeno je Izvješće financijske revizije za 2020. godinu, a potom su otvorene točke donošenja odluka o dimnjačarskoj službi i drugim komunalnim djelatnostima. Načelnik Jurenac pojasnio je kako je prijedlog da se dimnjačarska služba povjeri Komunalnom poduzeću ”Papuk”, a kome je Općina Čačinci suvlasnik.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content